Zeeman confronteert Beeld Screenshot RTL
Zeeman confronteertBeeld Screenshot RTL

Vader blijkt eigen dochter te stalken in ‘Zeeman confronteert’

In Zeeman confronteert helpt Thijs Zeeman slachtoffers die gestalkt worden. Hij zoekt uit wie de stalker is en confronteert hem met zijn gedrag en daden. Het is elke keer weer spannend, maar de aflevering van dinsdagavond neemt wel een héle bizarre wending.

Demi SchoenmakersScreenshot RTL

Zelfs Thijs heeft dit nog nooit meegemaakt en is er helemaal van ontdaan.

Spookhuis in Zeeman confronteert

De 26-jarige Cherissa schakelt samen met haar vriend Youri de hulp in van Thijs om hun stalker te ontmaskeren. Het hele huis van het gezin wordt namelijk digitaal overgenomen, waardoor ze zich thuis niet meer veilig voelen. Zo speelt hij regelmatig via de televisie nare filmpjes af en laat hij alle lampen in huis van kleur veranderen.

Seksueel getinte berichten

Vervolgens gaat de stalker alle grenzen over als hij seksuele berichten over hun zesjarige dochtertje stuurt. Hij heeft meerdere keren gezegd dat hij het meisje een keer op komt halen van school om haar te verkrachten. Volgens Cherissa en Youri kan het niemand anders dan haar ex de schuldige zijn. Toch blijkt uit onderzoek van Thijs dat de dader dichter bij huis zit.

Ex blijkt niet de stalker

Na wat research zijn Thijs en zijn team overtuigd dat Cherissa’s ex niet de schuldige is. “Wij hebben door intensief onderzoek kunnen vaststellen dat jij het niet bent”, vertelt Thijs hem tijdens een telefoongesprek. “Ik had altijd gezegd: ik ben het niet”, reageert hij opnieuw. “Ik weet van niks.”

Dochter stalken

Thijs en zijn team weten door een fout van de stalker het daadwerkelijke IP-adres te ontfutselen. Wat blijkt? De aanstootgevende berichten blijken vanuit het huis van Cherissa en Youri zelf te zijn verstuurd. Dat betekent dat niet Cherissa’s ex, maar haar man Youri de afzender is. Hij stalkt dus zijn eigen vrouw én dochter. Als Thijs het bizarre nieuws aan Cherissa vertelt, zegt ze resoluut dat dit niet waar is. “Dat vind ik heel moeilijk te geloven, eerlijk gezegd”, zegt ze.

Heftige confrontatie in Zeeman confronteert

Bij de confrontatie komt Youri met smoesjes en doet hij alsof hij doodziek is. Ondanks het bewijs weigert hij toe te geven dat hij achter de wandaden zit. Thijs weet niet wat hij hoort. “Als je een vader wil zijn voor je gezin, neem dan nu verantwoordelijkheid”, zegt hij tegen Youri. “Heb je enig besef wat je gedaan hebt? Ik denk dat je psychologische hulp nodig hebt.” Later zegt Youri dat hij zich niet kan voorstellen dat hij zoiets zou doen en kan het zich dan ook ‘niet herinneren’. “Ik houd van mijn familie. Ik houd van mijn dochtertje. Ik zou dat soort dingen nooit zeggen”, reageert hij. Hij schuift het af op een psychose.

Argwaan bij de kijkers

Via zijn advocaat laat Youri achteraf weten dat hij zich niet herkent in de uitspraken. Cherissa gelooft de resultaten ook niet. Ze is nog steeds met hem samen. Dit bericht zorgt voor veel vraagtekens bij de kijkers thuis. Velen vragen zich af of het stel gewoon samenspande om Cherissa’s ex zwart te maken. De hele situatie wekt namelijk argwaan.

Bron: Zeeman confronteert, Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden