null Beeld

Vader deelt aangrijpend bericht nadat hij na zijn vrouw ook zijn dochter verliest

Een aangrijpend bericht van een emotionele vader gaat het internet over. De vader verloor zes jaar na de dood van zijn vrouw ook zijn dochter en schrijft een eerbetoon aan het meisje.

Chanan Foppen

In de zomer van 2017 werd er bij de Britse Lucy Moroney een hersentumor ontdekt die niet behandeld kon worden. Het meisje reisde af naar Mexico om nieuwe behandelingen te proberen. Deze behandeling zorgde voor enige verbetering, maar afgelopen vrijdag overleed het meisje aan de gevolgen van de ziekte. Vlak voor haar dood zei haar vader: "Het is de ergste tumor die een kind kan hebben. Het zal haar zicht aantasten, haar ademhaling en haar bewegingen." Uiteindelijk is het meisje aan deze gevolgen overleden.

Perfectie

Een heftige gebeurtenis voor haar vader Joe, die op Facebook een prachtig bericht over het meisje deelt. De vader zette zich de laatste tijd met familie in om geld in te zamelen voor de behandeling van zijn dochter. Op de pagina van de actie schrijft hij: “Lucy, toen je bijna elf jaar geleden geboren werd, kozen je moeder en ik jouw naam omdat de betekenis van jouw naam ‘licht’ is. En jouw licht heeft heel fel gebrand, lieverd.” De vader schrijft verder over de heftige gebeurtenis zes jaar geleden, toen zijn vrouw overleed toen ze 24 weken zwanger was. “Nadat mama en Ruby zes jaar geleden hun laatste adem uitbliezen, was het traumatisch en hartverscheurend om jou ook te laten gaan. Hoe pijnlijk het ook was om mee te maken, ik had nergens anders willen zijn. Jij was mijn droomdochter, absolute perfectie. Je was goud, zo zorgzaam, mooi en met een goed hart. Dat moet je van je moeder hebben geleerd.”

Grote verlies

In het bericht schrijft de vader dat het meisje een geweldige dochter, stiefdochter en grote zus was. “Ik ben zo trots om jouw vader te zijn. Je hebt nooit geklaagd tijdens de behandeling en jouw kracht maakte een grote indruk op mij. De wereld is een veel minder leuke plek zonder jou, ik hoop dat mama en Ruby nu voor je zorgen.” De vader biedt zelfs nog zijn excuses aan voor het feit dat hij de ziekte niet kon stoppen. “Ik heb mijn best gedaan. Ik ga nooit over dit grote verlies heenkomen en zal altijd van je blijven houden. Slaap zacht mijn engel. Ik houd heel veel van je. X Papa”, sluit hij af.

Reacties

Het bericht werd gisteravond geplaatst op Facebook en heeft inmiddels al bijna 2000 reacties van mensen die de familie veel sterkte wensen met het grote verlies.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Thesun.co.uk. Beeld: iStock.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden