null Beeld

Vader overleden Yannick start petitie tegen WhatsApp tijdens autorijden

Yannick, de dochter van Frank Frijns, was nog maar 21 toen ze vorig jaar in maart overleed. De automobiliste zag haar te laat. Mogelijk omdat ze met haar mobieltje bezig  was, al acht de rechter dat niet bewezen. 

Nu is haar vader een petitie gestart om te zorgen dat anderen niet hetzelfde overkomt.

Tijdens de rechtszaak met de automobiliste stond de vraag centraal of zij tijdens het autorijden op haar telefoon bezig was, waardoor ze mogelijk was afgeleid en Yannick te laat zag. Er was namelijk voldoende overzicht op de weg, Yannicks fiets was verlicht, maar toch wijkt de bestuurder niet, remt ze niet en raakt ze Yannick frontaal.

Het leidt tot grote vragen bij haar ouders. Aan Hart van Nederland vertelt haar moeder emotioneel: "Hoe kán dit, hoe kun je op een kaarsrechte weg fietsers nou niet zien?"

Werkstraf

De vrouw verklaarde tijdens het rijden geen berichten te hebben verzonden of gelezen. De rechtbank acht inderdaad niet bewezen dat de bestuurder zat te appen en legde de 26-jarige Pamela H. vorige week een werkstraf op van 120 uur en 1 jaar rijontzegging waarvan 6 maanden voorwaardelijk voor het veroorzaken van het dodelijke verkeersongeval op Texel.

Petitie

De rechtbank heeft de vrouw vrijgesproken van het zwaarste verwijt, namelijk dat zij schuld heeft aan het ongeval. "Wij vinden dat onrechtvaardig", zegt haar vader Frank Frijns. "Als je willens en wetens je telefoon ter hand neemt in de auto is dat ook een misdrijf." Frank is een petitie gestart waarin hij ook oproept om meer maatregelen te nemen tegen het gebruik van smartphones in het verkeer.

De petitie van Frank kun je hier steunen. Meer informatie vindt u op de Facebookpagina van Stichting Yannick.

Bron & beeld: Hart van Nederland

De meest gelezen artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden