x Beeld @Remyonline
xBeeld @Remyonline

Vader van mishandelde Frédérique, twee weken na de aanval: “Ze slaat zich er doorheen als een tijger”

Vandaag is het twee weken geleden dat de veertienjarige Frédérique werd aangevallen door een jonge jongen (14) in de wijk Westwijk in Amstelveen. Ze eindigde zwaar toegetakeld in het ziekenhuis. Al vanaf het begin koesterde ze geen wrok tegenover de daders, maar liet ze juist luider dan ooit horen dat iedereen mag zijn wie hij wil zijn. Hoe is het nu met haar?

Trots

Maandag 26 juli liep Frédérique nietsvermoedend door de wijk Westwijk in Amstelveen. Ze werd aangesproken door een groepje jonge jongens, met de vraag of zij een jongen of een meisje is. Ze antwoorde daarop knap: “Ik mag zijn wie ik wil zijn, wat doet het ertoe?”

Geen antwoord

Toen de jongens doorvroegen maar steeds geen antwoord kregen van Frédérique, moest zij dat bekopen met een fikse aanval. Ze hield er een gebroken kaak, neus en tanden aan over.

Inmiddels zijn we twee weken verder en komt Paul Brink, de vader van Frédérique, met een update. Op LinkedIn schrijft hij: “In minder dan één week heeft de fysieke pijn die Frédérique voelde plaats gemaakt voor kracht, verbondenheid en bovenal positiviteit. Niet alleen voor Frédérique maar voor velen van ons allemaal.”

Jarenlange behandeling

Hij laat weten dat het naar omstandigheden goed gaat met Frédérique, ook al heeft zij nog een lang herstel voor de boeg. “Momenteel gaat het goed met Frédérique, zeer goed zelfs, alhoewel zij kampt met fysieke ongemakken van de aanval en nog jarenlang hiervoor zal moeten worden behandeld. De dagen na de aanval op haar (en de symbolische aanval op vele anderen) is ze gegroeid naar een nog krachtigere persoonlijkheid. Ze voelt rust en liefde van de steun van u allen van over de gehele wereld.”

Tekst loopt door onder de foto.

x Beeld @Remyonline
xBeeld @Remyonline

Nieuwe foto

De foto die twee weken geleden gezien werd door haast iedere Nederlander, liet zien hoe toegetakeld Frédérique was. Op een nieuwe foto die opduikt lacht ze weer en kijkt ze trots vooruit. Alleen aan haar neus kun je nog goed zijn hoe heftig de aanval was: “Die staat een beetje scheef. Ook haar tanden hebben nog een jarenlang herstel nodig”, zegt vader Paul tegen RTL Nieuws.

Aanhouding

Boos zijn Frédérique en haar vader niet. “Ik kan wel boos zijn, maar dat is negatieve energie. Daar hebben we niets aan”, zei Paul kort na de aanval tegen RTL Nieuws. Ze deden wel aangifte, één van de jongens werd gevonden. Maar Frédérique en haar vader zien niets in een strenge straf. “Een jochie is het nog”, zegt vader Paul. “Wat heb ik daaraan? Het is intens verdrietig.”

Oproep

Hij sluit zijn bericht af met een oproep. “Beantwoord kwaad- of onwetendheid niet met wrok of wraak. Toon compassie, toon tolerantie. Creëer een betere wereld. Wees een vader, wees een moeder, wees een familielid of wees een vriend naar uw naasten ongeacht uw verschillen. Wees jezelf, wees liefdevol, wees trots. Wees een Frédérique.”

Steun

De steun voor zijn dochter kwam vanuit alle hoeken van het land. Op sociale media regende het steunbetuigingen en Radio 538 riep een kaartenactie in het leven, met als resultaat 90.000 brieven aan Frédériques adres.

Bron: LinkedIn, RTL Nieuws.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden