Vader van Frédérique Beeld Screenshot - Humberto
Vader van FrédériqueBeeld Screenshot - Humberto

Fragment gemist

Vader van mishandelde Frédérique: “Ze hoopt niet dat de dader lang de cel in moet”

Maandag wordt de 14-jarige Frédérique zwaar mishandeld als zij niet wil zeggen of ze een jongen of meisje is. Bij Humberto vertelt haar vader hoe het nu met haar gaat.

Eva BredaScreenshot - Humberto

Een gebroken neus, gebroken tanden, blauwe ogen, een gescheurde lip en verschillende zwellingen. Met dat letsel werd Frédérique maandag naar het ziekenhuis gebracht nadat zij werd mishandeld in een speeltuin. Inmiddels gaat het goed met haar, volgens haar vader. “Ze kan niet goed door haar neus ademen. Ze is vermoeid en ze baalt dat ze pijn heeft", vertelt hij bij Humberto. “Maar vanmiddag was ze weer heel vrolijk. Er zit geen barst in haar vertrouwen. Dat merk ik niet.”

Legendarische woorden

De mishandeling van maandag kwam als een schok voor Paul Brink, de vader van Frédérique. De alleenstaande vader was met zijn twee andere kinderen aan het zwemmen, toen hij werd gebeld door zijn dochter. Hij gaat direct naar haar toe. “Ik was er iets eerder dan de politie en de ambulance er waren”, vertelt hij. “Ik zie Frédérique bibberend op de tegels zitten. Te trillen en te shaken, in shock. Maar ze wist op dat moment wel te vertellen, die legendarische woorden van haar.”

En die legendarische woorden deelde Paul niet veel later op LinkedIn: “Het maakt niet uit. Ik ben wie ik ben. En jij mag zijn wie jij wilt zijn.” Het is Frédériques antwoord op de vraag of ze een jongen of een meisje is. Paul zegt ‘reuze trots’ te zijn op de mooie woorden van zijn dochter. Maar door de dader wordt ze vervolgens - in haar vaders woorden - ‘verrot geslagen'.

Woede

Toch is er bij Frédérique en haar vader geen sprake van woede over de mishandeling. Kort nadat Frédérique uit het ziekenhuis komt, is ze al aan het relativeren. “We rijden terug in de auto, ze belt een vriendin op en zegt: ‘Ik vind dit heel erg vervelend. Ik hoop niet dat hij lang de cel in moet. Want ik vind dit een heel verdrietige situatie voor ons allemaal’", vertelt Paul. Volgens hem is deze reactie typerend voor zijn zachtaardige dochter die zichzelf snel wegcijfert.

Ook Paul is niet boos. Ook niet als hij hoort dat een 14-jarige verdachte is opgepakt. “Aan alle kanten is dit verschrikkelijk triest", zegt Paul daarover. “Het is een heel verdrietige situatie en afgezien van het feit dat ik als vader ontzettend verdrietig ben over de pijn, het verdriet en het leed van Frédérique, zitten er nu ook twee ouders thuis die hun ochtend heel anders zijn begonnen en die hun zoon in de cel hebben zitten. Een 14-jarige jongen.”

Educatie

Paul zegt dan ook dat woede hem niets brengt. Wel hoopt hij dat de mishandeling educatie teweegbrengt. Dat is dan ook de reden dat hij het verhaal deelde op sociale media. De aandacht voor het trieste voorval en de lof die zijn heldhaftige dochter ontvangen, doen hem goed. “Ik had dit wel gehoopt. Het is fijn dat dit gebeurt.”

Kaartje

Frédérique zelf blijft bescheiden bij de situatie. “Ze vond het zelf niet heldhaftig. Wat is er goed aan wat ik heb gedaan?, is haar gedachte.” Toch wordt Frédérique online geprezen om haar heldhaftigheid. Wie dat persoonlijk wil vertellen aan haar, kan een kaart sturen. Dat kan naar onderstaand adres.

Zonnestudio Westwijk, t.a.v. Frédérique Brink,

Marthahoeve 21

1187 LP Amstelveen.

Bron: Humberto.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden