null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

PREMIUM

Vakantieliefde is niet alleen voor tieners: “In bed kon ik alleen maar aan haar denken. Maar ik was toch hetero?”

Een spannende vakantieliefde alleen voor tieners? Welnee. Deze vrouwen 
beleefden een zinderend avontuurtje met Don Juan & Co. Lees en geniet mee!

Getty Images/iStockphoto

“Samen slenterden we door de mooie straatjes”

Rebecca (56) “Onze kinderen waren nog maar net het huis uit toen mijn man me verliet voor een ander. Ik ging door een periode van diepe rouw; ik was zo verdrietig dat het leven zoals ik het kende compleet voorbij was. Daarbij hikte ik aan tegen zes weken zomervakantie – ik werk in het onderwijs. Wat moest ik in hemelsnaam doen alleen thuis? Ik besloot er het beste van te maken en boekte een singlereis naar Kroatië. Ik wist eigenlijk niet of ik er wel zin in had, maar vanaf dag één klikte het geweldig met Jan, een weduwnaar. Samen slenterden we door mooie straatjes, zaten uren te kletsen op een terras en lagen lui te lezen op het strand. De laatste avond hebben we gezoend. Allebei zaten we niet te wachten op een nieuwe relatie, maar Jan heeft me genezen die zomer, zo zie ik dat. Hij liet me inzien dat het goed zou komen met mij.”

“Nu weet ik dat het klopt dat Zuid-Europese mannen fantastische minnaars zijn”

Petra (48) “Terwijl ik de Trevifontein in Rome stond te fotograferen, kwam er een Italiaanse man naar me toe. Hij zei dat als je je ogen sluit en twee muntjes over je linkerschouder in de fontein gooit, je je geliefde zult ontmoeten. Ik moest lachen om zijn gladde praatjes, maar bleef toch wat met hem kletsen en gooide uiteindelijk twee muntjes in het water. Toen ik mijn ogen opende, kuste hij me vol op de mond. ‘Zie je wel, je hebt je geliefde ontmoet!’, riep hij uit. Ik stond perplex; wat een lef en brutaliteit. Maar ik was toch ook geïntrigeerd door deze Matteo, zoals hij bleek te heten. Dus toen hij voorstelde om samen wat te gaan drinken, zei ik ja. Ik was voor het eerst zonder mijn zeventienjarige dochter op vakantie en voelde me al dagen alleen. Matteo nam me mee naar een authentiek Romeins cafeetje, weg van de toeristische massa en we hadden een heel gezellige middag. Ik vroeg hem of hij wel vaker blonde vrouwen verleidde bij de Trevifontein. Hij bezwoer me dat het de eerste keer was, en op dat moment kon het me eigenlijk niet eens meer schelen dat hij een gladde versierder was. De vino had rijkelijk gevloeid en ik was opgebloeid onder zijn aandacht. Ik stelde voor nog wat te drinken op mijn hotelkamer en natuurlijk hoefde Matteo daar geen twee keer over na te denken. Nu weet ik dat het klopt dat Zuid-Europese mannen fantastische minnaars zijn: ik wist niet wat ik meemaakte die nacht. Nog twee dagen bleef ik in Rome, maar veel van de stad heb ik niet meer gezien.”

“Hand in hand liepen we terug naar het hotel”

Yvonne (61) “Sinds het overlijden van mijn man, nu tien jaar geleden, had ik nooit meer een ander gehad. Mijn hart lag nog steeds bij Rob en ook al vroegen vriendinnen me soms voorzichtig of het niet tijd was om me in te schrijven op een datingsite: ik moest er niet aan denken. Toen ik met mijn beste vriendin Annelies op wandelvakantie ging, had ik dan ook totaal geen rekening gehouden met een verliefdheid. Maar in het hotel was ook een Nederlands clubje wielrenners, een stel mannen van in de zestig. Het viel op hoeveel lol ze samen hadden. Op een avond raakte ik aan de praat met Arie, een leuke vent met twinkelende ogen. Hij vertelde me dat hij een zwaar jaar had gehad, zijn vrouw had vorige zomer een eind aan haar leven gemaakt. We bleven maar praten, tot de hotelbar sloot en ik met vlinders in mijn buik mijn bed opzocht. De laatste vakantiedag was Annelies ziek. Toen ik dat tijdens het ontbijt aan Arie vertelde, stelde hij voor om die dag met mij mee te lopen, hij had toch enorme zadelpijn. In de bergen leek het net alsof we nooit anders hadden gedaan. Toen we zaten uit te rusten op een bankje, vroeg hij of-ie me in Nederland nog eens mocht opzoeken. Mijn hart maakte een sprongetje. Na mijn hartgrondige ‘ja!’ zijn we hand in hand terug naar het hotel gelopen. Inmiddels wonen Arie en ik samen. Mijn vakantieliefde maakt me nog steeds heel gelukkig.”

“Terwijl we ons warmden aan 
de vlammen, voelde ik de spanning 
tussen ons groeien”

Nathalie (44) “Samen met mijn man heb ik een volkstuin waarbij ook een vakantiehuisje hoort. Vaak zitten we er tijdens mooie weekenden met het gezin, maar die week was ik alleen in het huisje. Ik had stilte en afzondering nodig voor de laatste loodjes van mijn scriptie – ik ben op mijn veertigste weer gaan studeren. Overdag was ik hard aan het werk, ’s avonds zat ik met een wijntje in de tuin. Ik genoot ervan om even weg te zijn van alle hectiek thuis en had zowaar een echt vakantiegevoel. Op vrijdagmiddag had ik net de laatste hand aan mijn scriptie gelegd toen ik hoorde dat de buurman in zijn huisje was. Ik was in een euforische stemming, blij dat het me gelukt was met die scriptie, en bood Alex spontaan een borrel aan. Alex is tien jaar jonger dan ik, heeft altijd wel een nieuwe blonde vriendin en is heel aantrekkelijk, al had ik nooit eerder op die manier naar hem gekeken. Hij heeft een wilde bos bruine krullen en een prachtige lach. We zaten ontzettend gezellig te kletsen en dronken het ene na het andere glas wijn. Alex maakte een vuurtje in de vuurkorf en terwijl we ons warmden aan de vlammen, voelde ik de spanning tussen ons groeien. Ik merkte dat hij af en toe indringend naar me keek, wat me kippenvel bezorgde. Toen het donker werd en het vuur bijna uitgedoofd was, haalde hij een deken uit het huisje. Alex kwam naast me op het schommelbankje zitten en samen kropen we onder de deken, waar zijn hand al snel mijn been vond.”

“Hij begon me voorzichtig te strelen en toen was er geen houden meer aan. We kusten en verdwenen al snel in het huisje, waar we de liefde bedreven op mijn slaapbank. Het was heerlijk en opwindend en om eerlijk te zijn, heb ik me geen moment schuldig gevoeld. Mijn man heeft ooit een affaire gehad en het heeft ons heel wat therapiesessies gekost om weer samen verder te kunnen. Ook al heb ik hem oprecht vergeven, deze vrijpartij voelde toch als een soort genoegdoening. Toen ik de volgende ochtend in Alex’ armen wakker werd, schrok ik me rot. Hoe laat was het? Mijn man en dochters zouden er zo aankomen! We zouden het weekend met het gezin in de tuin doorbrengen. Snel heb ik Alex weggebonjourd en met een bonkend hoofd van de kater alle sporen van de wilde nacht uitgewist. Terwijl ik nog onder de douche stond, hoorde ik ze binnenkomen. Mijn hart klopte in mijn keel, maar naarmate de dag vorderde voelde ik me steeds meer ontspannen. Steeds als ik dacht aan wat Alex en ik hadden gedaan die nacht, kreeg ik een grijns op mijn gezicht. ‘Wat ben je vrolijk’, constateerde mijn man. ‘Fijn dat je scriptie eindelijk af is.’ Af en toe wisselde ik een blik met Alex over de heg, waarvan ik acuut weer de kriebels kreeg, zeker toen hij me een vette knipoog gaf. Na die week ben ik nooit meer alleen in het huisje geweest. Mocht dat wel gebeuren, dan sta ik niet voor mezelf in, want steeds als Alex me aankijkt met die mooie bruine ogen voel ik me week worden.”

“De hele dag stuurden we berichtjes naar elkaar, die steeds pikanter werden”

Francisca (46) “Nog maar kort geleden was ik met twee vriendinnen in Barcelona. Tijdens een nacht stappen ontmoette ik een ontzettend sexy Spanjaard. We lachten, we dansten, we flirtten, we zoenden. Het was helemaal niet mijn intentie om vreemd te gaan, ik heb een heel leuke man thuis. Hij achterhaalde mijn e-mailadres en mailde me diezelfde nacht nog ‘ welterusten schoonheid’. Ik moet toegeven dat ik het spannend vond toen hij me de dag erna mailde dat hij nog steeds aan mijn borsten dacht. De hele dag stuurden we berichtjes naar elkaar, die steeds pikanter werden. Gezien heb ik hem niet meer, want die avond vlogen we alweer naar huis. Ik wilde eerlijk zijn en biechtte het op aan mijn man die het absoluut niet licht opnam. We kregen enorme ruzie. Hij geloofde niet dat er niet meer gebeurd was dan die zoen en die mailtjes. Inmiddels is het weer oké tussen ons, maar ik heb nog steeds zo’n spijt. Het stelde zó weinig voor.’

“Het was de meest opwindende week 
van mijn leven”

Priscilla (42) “Hij was lang, gebruind, slank en had een rij parelwitte tanden. Zijn lange zongebleekte haar droeg hij in een nonchalante knot. Ik viel als een blok voor Vicente, net als de andere meiden van de surfcursus. Verbaasd was ik dan ook dat hij zijn oog op mij liet vallen, ik was de oudste van de groep. ‘Ik hou van de ongeremdheid van oudere vrouwen’, zou hij later zeggen, nadat we stomende sex hadden gehad in de doucheruimte van de surfschool. Ik zag het maar als een compliment, ook al had hij me een ‘oudere vrouw’ genoemd. Het was volkomen duidelijk dat hij dit niet voor het eerst deed, en ik wist dat ik verder niets van hem hoefde te verwachten, maar dat vond ik helemaal oké. Het was de meest opwindende week van mijn leven, en als hij in het Spaans sexy zinnen in mijn oor fluisterde, maakte hij me helemaal gek. Voor surfen bleek ik weinig talent te hebben, maar toch was ik zijn estudiante favorito, zijn favoriete leerling.”

“De waterval was prachtig, net als zijn sterke naakte lichaam”

Danielle (43) “Mijn man en ik hebben een open relatie. Toen ik met een vriendin een weekje naar Turkije ging, wist hij dan ook best dat ik daar mijn gang zou gaan. En ja, meteen die eerste avond viel mijn oog op Ahmet, een prachtige donkere man die in het hotel werkte en mij duidelijk ook zag zitten. Mijn vriendin zit in een monogame relatie, maar drukte me op het hart dat ik me vooral niet in hoefde te houden. Het verleidingsspel begon en een paar dagen draaiden we om elkaar heen. Tot hij voorstelde om me een very special verborgen waterval te laten zien. Natuurlijk moest het stiekem, hij had een vrouw en vijf kinderen. De waterval was prachtig, net als zijn sterke naakte lichaam toen hij in het water stapte. Zonder aarzelen trok ik mijn kleren uit en ging achter hem aan. Achter de waterval, tussen de rotsen, hebben we elkaar bemind. Ik kan je vertellen: mijn vakantie was meer dan geslaagd.”

“Zodra mijn kinderen naar de campingdisco vertrokken, ging ik met Michel naar het strand”

Ester (50) “Met mijn twee pubers was ik, alleenstaande moeder, aan het kamperen in Frankrijk. Elke avond vertrokken mijn zoon en dochter opgedirkt naar de campingdisco en genoot ik van een boek en een glas wijn voor de tent. Op een avond was ik mijn tanden aan het poetsen in het toiletgebouw, toen die leuke Vlaming, die ik al eerder had gespot met zijn gezin, naast me kwam staan. Met zijn mooie accent vroeg hij of hij wat tandpasta van me mocht lenen en we raakten aan de praat. We moesten lachen om het feit dat onze kinderen aan het stappen waren terwijl wij zo braaf onze tanden stonden te poetsen. ‘We kunnen ook nog even een strandwandeling maken’, stelde Michel voor. Waarom ook niet, dacht ik. We praatten over van alles. Michel vertelde me dat hij een rotvakantie had omdat zijn vrouw en hij alleen maar ruziemaakten en zijn dochters zwaar aan het puberen waren. Het was bizar hoezeer ik me bij hem op mijn gemak voelde. Zozeer, dat ik hem midden op dat donkere, verlaten strand kuste. Gretig zoende hij me terug, zijn hand verdween onder mijn trui. ‘Ik wil je’, fluisterde hij opgewonden. We zochten een plekje in de duinen, waar hij me beminde terwijl de zee onze geluiden overstemde. Rozig en beduusd liepen we even later terug naar de camping, het kostte ons allebei moeite elkaar niet vast te houden. ‘Zie ik je morgenavond weer?’, vroeg Michel verlangend. De vier avonden daarna verdween ik naar het strand zodra mijn kinderen naar de disco vertrokken. Mét kleedje, want dat zand overal was toch niet zo goed bevallen. Het waren heerlijke avonden, met diepe gesprekken en intense vrijpartijen. Toen we naar huis gingen, waren het niet mijn pubers, maar ík die verdrietig was vanwege een vakantieliefde – wat ik hen overigens nooit heb verteld. Michel heb ik nooit meer gezien, maar ik mis hem nog altijd. Het waren maar een paar zwoele zomernachten, maar voor mij voelt hij als de ware.”

“’s Avonds in bed kon ik alleen maar aan haar denken. Maar ik was toch hetero?”

Laura (45) “Vorig jaar zat ik op het randje van een burn-out. Ik wilde heel graag op yogaretraite, in een warm land. Even een week helemaal niets aan mijn hoofd, alleen maar met mezelf en mijn lichaam bezig zijn. Mijn vriend vond dat gelukkig prima. Ik boekte in mijn eentje een reis naar Ibiza en het was heerlijk. Meteen voelde ik een warme connectie met een andere vrouw in de groep. Het bleek dat we heel veel gemeen hadden en ik voelde zielsverwantschap zoals ik dat niet eerder had ervaren, op een spiritueel niveau. In de vrije uren trokken we automatisch naar elkaar toe. We hadden diepe gesprekken en ik kon helemaal mezelf zijn bij haar. ’s Avonds in bed kon ik alleen maar aan Linda denken. Ik was in de war, ik was toch hetero? En ik had toch een vriend op wie ik gek was? Maar ik vond alles aan haar mooi, interessant en spannend. Ik was potdorie gewoon verliefd! Het was niet eens ongemakkelijk om mijn gevoelens voor haar uit te spreken, ik had het gevoel dat ik alles bij haar kwijt kon. Linda zei niets, pakte alleen maar zachtjes mijn hoofd vast en kuste me. Ik wist niet wat ik meemaakte. Gelukzaligheid overviel me. Ik kon niet anders dan erin meegaan, ik voelde dat ik me nergens tegen hoefde te verzetten. De sex was teder en opwindend tegelijk. We waren één, zo voelde het. Tot het moment dat we weer naar huis moesten en de realiteit me keihard terug op aarde knalde. Linda wilde met me verder, ik niet met haar. Ik was te zeer gehecht aan het leven met mijn vriend en bovendien zag ik het gewoon niet voor me, een lesbische relatie. Ze was gekwetst, verdrietig en wilde me nooit meer zien. En dat snap ik ook. Onze kortstondige verhouding lijkt een droom. Een heel mooie, die ik koester.”

“Samen vielen we in het water, als een stel flirtende pubers”

Lotte (48) “Het ging helemaal niet goed tussen Hans en mij toen we op het vliegtuig naar Kreta stapten. Al wekenlang hadden we veel ruzie, deze vakantie samen was een laatste lijmpoging. Hans en ik woonden sinds een paar maanden samen, maar hij kon totaal niet met mijn kinderen overweg. Hij noemde ze lui en verwend en stelde zich op als de strenge vader, wat mij tegen de borst stuitte. Bovendien was hij niet meer die leuke, grappige vent die ik twee jaar eerder had leren kennen. Meestal had hij een pesthumeur en ik kon in zijn ogen niets meer goed doen. Zwijgend zaten we naast elkaar in het vliegtuig en aangekomen op onze bestemming was niets goed genoeg voor hem. Het bed was te hard, het eten niet goed, de mensen spraken slecht Engels… Ik had helemaal genoeg van zijn gezeur, en dat zei ik hem ook op een avond. De ruzie liep zo hoog op dat hij zijn koffer pakte en een taxi naar het vliegveld nam. Daar zat ik dan, alleen. Met betraande ogen en een grote zonnebril op verscheen ik de volgende ochtend aan het ontbijt. ‘Wat is er gebeurd?’, vroeg Mikis, de Griekse ober, zijn handen theatraal in de lucht. Ik vertelde hem dat Hans en ik uit elkaar waren. Hij reageerde empathisch. ‘Vanmiddag ben ik vrij’, zei Mikis, ‘ik zal je opvrolijken. Mag ik je het eiland laten zien?’ Ik twijfelde even, maar zei toen ja. Wat had ik te verliezen?

Die middag nam hij me mee in zijn jeep. We draaiden muziek en ik moest constant om zijn grappen lachen. Eerst bezochten we een prachtig dorp, waar hij van alles over wist te vertellen. En toen nam hij me mee naar een verlaten baaitje. Uit zijn tas toverde hij een thermoskan met daarin een cocktail, die we zo uit de fles dronken. Ik werd melig, Mikis begon me speels te kietelen. Wat had ik dit gemist: lol, vrolijkheid. Ik rende de zee in, hij kwam me achterna en greep me om mijn middel. Samen vielen we het water in, als een stel flirtende pubers. Alhoewel duidelijk was dat hij meer wilde, respecteerde hij mijn grenzen. Hij drong niet aan, wat me alleen maar meer voor hem innam. Die avond in bed voelde ik me schuldig tegenover Hans dat ik daags na onze break-up zo’n leuke middag had gehad. Maar ik had er ook van genoten. Die week nam Mikis me nog een aantal keer mee. We gingen uit eten, bezochten een muziekvoorstelling en maakten een boottochtje. Telkens had ik de grootste lol met hem. Ik werd zowaar straalverliefd, en zag hetzelfde in zíjn ogen. Op mijn laatste vakantiedag vroeg ik hem me nog een keer mee te nemen naar die verlaten baai. Het werd de meest romantische dag die ik ooit heb meegemaakt. We praatten, zwommen en kusten elkaar in de branding. Die avond nam ik hem mee naar mijn hotelkamer. We hadden geweldige sex en ik vond het afschuwelijk om de volgende dag afscheid van hem te moeten nemen. We beloofden elkaar contact te houden. En dat hebben we ook een tijdje volgehouden, maar dat verwaterde helaas toch. Wel ben ik Mikis eeuwig dankbaar. Hij heeft me doen inzien wat ik zoek in een relatie: lichtheid, lol en liefde. Misschien zoek ik hem nog weleens op.”

Interview Krista Izelaar

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden