null Beeld

Van blond naar bruin. Onmogelijk?

VrouwOnline.nl

John Beerens beantwoordt al jouw haarvragen! Deze week: Hoe krijg ik mijn blonde haar ooit weer donker?

Beste John,

Ik heb witblond haar met zwart aan de onderkant, dit heb ik al 1,5 tot 2 jaar zo.

Nu wil ik graag verandering zien en mijn haar dus chocolade bruin verven met highlights.

Natuurlijk wist ik dat dit waarschijnlijk niet zomaar kan, dus ben ik voor advies naar mijn kapper gegaan. Die zei dat dit dus helemaal niet kan of nog erger zelfs, ze zeiden dat elke kleur die ik nu zou proberen los zou laten zodra ik het ook maar een keer zou wassen! De enige opties voor mij, op aanraden van mijn kapper zouden zijn: Mijn haar helemaal zwart verven (Maar dit zou ook niet lang houden, en daarbij heb ik een erg bleke huidskleur die nog bleker word als ik het helemaal zwart verf) of wachten tot het helemaal is uitgegroeid... Een niet erg aantrekkelijke optie dus...

Nou hoopte ik dat u mij verder zou kunnen helpen want ik weet namelijk echt niet wat ik moet doen en ik wil écht graag van deze haarkleur af...

Alvast bedankt,

Purdy.

Beste Purdy,

Als je eenmaal blond bent is het erg moeilijk om naar een donkere kleur toe te gaan. Bepaalde kleuren kunnen groen doorslaan en lopen snel terug. Het is niet nodig om het zwart te verven. Je kan de keuze maken voor een mooie bruintint maar houd wel in uw achterhoofd dat de haarkleur snel terugloopt. Dit moet u dus vaker herhalen voordat een kleur goed zal blijven hangen. Ik adviseer dit bij een kapper te laten doen!!!

Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze salon voor een vrijblijvend advies gesprek.

Met vriendelijke groet, JBH

Heb jij ook een vraag over je haar? Stuur je vraag naar beauty@vrouwonline.nl. En zie ook het artikel over de haarvraag!

Eerder verschenen op VrouwOnline

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden