1 April Beeld Getty Images
1 AprilBeeld Getty Images

Van onderbroeken recyclen tot ‘Heel Holland bakt-light’: de leukste 1 aprilgrappen van 2022

1 April, kikker in je bil! Vandaag is de dag van de grappen en grollen en vanuit alle hoeken van het land stromen ze binnen. Sommige mensen maakten ze al eerder deze week, om de schijn op te houden dat het geen grap zou zijn, maar daar prikt iedereen inmiddels wel doorheen. We zetten de parels voor je op een rij.

Mirna WiggersGetty Images

Van Hema tot Heel Holland bakt, de 1 aprillol kan niet op.

ANBW

De grap die de ANWB dit jaar maakt is een duidelijke inhaker op het succes van hun trainingspakken van eind 2021. Die pakken waren, zoals je misschien al verwacht, knalgeel met in grote, witte letters ‘ANWB’ erop. Leuk aan de pakken was dat het matchende sets waren, een knipoog naar de welbekende ANWB-stelletjes: op de éne trui was ‘AN’ te lezen en op de andere trui ‘WB’. Op die trainingspakken is nu, speciaal voor 1 april, een vervolg gekomen:

Hema

Duurzaamheid staat bij veel bedrijven steeds hoger in het vaandel. Zo ook bij Hema. En zeg nou zelf, wat minder wasjes draaien en daardoor langer met je kleding te doen, wil toch iedereen? Hema speelt er handig op in met de 1 aprilgrap ‘reversible boxershorts’.

Heel Holland bakt

Deze grap wordt door de trouwe volgers van televisieprogramma Heel Holland bakt wel heel serieus genomen... Het bakprogramma vol zoetigheid laat via Instagram weten een light-versie te gaan maken van de bakrace. Hoewel het toch echt om een grap lijkt te gaan, weet je natuurlijk maar nooit of er nog een echt programma-idee uit gaat rollen.

Lidl

Lidl introduceert zogenaamde NFT Paaseieren. Een NFT, of non-fungible token, is een niet-inwisselbaar, onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat, van bijvoorbeeld een virtueel kunstwerk, en de laatste tijd is er van alles over in het nieuws. Slim van de supermarkt om hierop in te haken.

Beemster Kaas

En last but not least, Beemster Kaas introduceerde eerder deze week de nieuwe graskaas! Ieder jaar in mei is er weer graskaas te koop, maar dit jaar neemt Beemster dat wel heel letterlijk:

Bron: Twitter, Instagram.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden