null Beeld

Van Yvette van Boven: bread and butter pudding met frambozen en witte chocolade

Wist je dat je van oud brood nog best een heerlijke pudding kunt maken? Dit recept van Yvette van Boven zorgt ervoor dat jouw croissantje nog prima gegeten kan worden, ook al ligt het al een tijdje in de keukenlade.

Nagerecht. Dit recept is voor 6 porties.

Dit heb je nodig voor de pudding:

  • 400 gram (oud) brood, liefst wit, in sneetjes van circa 2 centimeter dik
  • 100 gram boter op kamertemperatuur + extra
  • 100 gram witte chocolade, in stukjes
  • 2 eieren
  • 250 milliliter amandelmelk
  • snuf zout
  • 50 gram rietsuiker + extra
  • 120 gram diepvriesframbozen
  • 20 gram amandelschaafsel

Dit heb je extra nodig:

  • Ovenschaal (circa 1,5 liter) met daarop een op maat geknipt stuk bakpapier

Zo maak je de butter and bread pudding:

  1. Vet de ovenschaal in, leg er het bakpapier op en vet dat ook in.
  2. Besmeer de plakjes brood met boter en zet ze rechtop naast elkaar in de cakevorm.
  3. Duw de stukjes chocolade ertussen.
  4. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  5. Klop de eieren los met de amandelmelk, wat zout en de suiker.
  6. Giet dit mengsel over het brood en laat 10 minuten staan.
  7. Verdeel dan de frambozen en het amandelschaafsel erover en bestrooi met nog wat rietsuiker.
  8. Bak in 30 minuten gaar in het midden van de oven.
  9. Laat de pudding iets afkoelen voor het serveren.

Bereiden: 40 minuten. 470 kcal per persoon.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Styling: Jet Krings. Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Yvette van Boven.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden