null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Vanaf déze leeftijd beginnen vrouwen op hun moeder te lijken

Betrap jij je er ook steeds vaker op dat je op je moeder begint te lijken? En dat terwijl je vroeger dikwijls dacht: zo ga ik het later nóóit doen. Dat blijkt gelukkig heel normaal. Vanaf een bepaalde leeftijd ga je namelijk steeds meer op haar lijken. Libelle legt uit hoe dat zit.

Kirsten BloemenGetty Images/iStockphoto

Uit onderzoek, waarbij meer dan 2.000 vrouwen en mannen werden onderzocht, blijkt dat vrouwen op hun 33ste op hun moeder beginnen te lijken. Mannen gaan op hun vader lijken zodra ze de leeftijd van 34 jaar hebben gepasseerd.

Wanneer gaan vrouwen op hun moeder lijken?

Vrouwen zitten zo in elkaar dat ze, al dan niet onbewust, dezelfde levensvisie en smaak als hun moeder overnemen in de eerste paar jaar na de geboorte van hun eerste kind. En dit is gemiddeld op je 33ste. Vrouwen stoppen met rebelleren tegen hun moeder en zien opeens in dat ze het toch niet zo verkeerd had al die tijd.

Verschillende factoren

Onderzoeker Julian De Silva is ervan overtuigd dat we op een bepaald moment allemaal op onze moeder of vader gaan lijken. "En dat is iets wat we moeten vieren'', vindt Julian. "Zelf ouder worden van een kind is vaak de trigger, maar andere factoren spelen natuurlijk ook een rol. Ook fysiek beginnen we, naarmate we ouder worden, steeds meer op onze ouders te lijken.'' Dit zou ook een reden zijn om ons dan ook zo te gaan gedragen, volgens Julian.

Eén van de bekendste moeders van Nederland is koningin Máxima. Volgens prinsessen Amalia, Alexia en Ariane vervult ze die rol hartstikke goed. Waar dat precies aan ligt en hoe ze dat precies doet? Dat legt Libelle's Anne-Flore je uit in de 'Minuutje Máxima'-video hieronder.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: HLN. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden