null Beeld

Vanavond op televisie: de waarheid over spelt

Er is voetbal op televisie, maar als er nog een toestel in huis is zijn er genoeg leuke opties! Zo duikt 'De keuringsdienst van waarde' in het hippe spelt, gaan acht koppels met elkaar de strijd aan in de moestuin bij 'Van Hollandse bodem' en is er een prachtige film met Naomi Watts.

Meike Bergwerff

Keuringsdienst van waarde

Klopt het wel wat fabrikanten ons als consumenten vertellen, wat ze claimen en wat ze ons in reclames proberen te verkopen? De verslaggevers van De keuringsdienst van waarde nemen de telefoon ter hand en bellen erop los. Ze stellen simpele vragen en krijgen de meest verbazingwekkende antwoorden. Vanavond gaat het over spelt. "Foei tarwe; je hebt ons erin geluisd! Altijd tarwe in ons dagelijks brood... Speltgraan moeten we hebben! Beter voor je alles, want spelt blijkt een superieur ras. Komt uit Duitsland bovendien." De keuringsdienst van waarde over de rassenleer van de broodplank.

20.30 uur, NPO 3

Van Hollandse bodem

Acht koppels maken kennis met elkaar en met het strijdtoneel. Voor elk team ligt binnen de muren van Kasteel Amerongen een kavel van 100 vierkante meter zwarte aarde te wachten op kundige tuindershanden en mooie zaden. De teams komen van heinde en verre en lopen sterk uiteen in kennis van en ervaring met het tuinieren. Maar zij delen hun liefde voor de moestuin. De koppels leggen hun drie mooiste bonen aan de jury voor, om hier vervolgens een traditionele bonencassoulet mee te maken. Dan blijkt de ene boon beslist de andere niet te zijn. Ook moeten de koppels hun mooiste kool presenteren. Het winnen van de koolopdracht roert een van de gepassioneerde tuinders tot tranen toe. En dan stuurt de jury het eerste team naar huis.

20.30 uur, NPO 2

Mother and child

Meer zin in een film? Mother and child verhaalt over de bijzondere band tussen ouders en hun kinderen. Deze film draait om een 50-jarige moeder, het kind dat ze ter adoptie afstond en een donkere vrouw die zelf een kindje wil adopteren. Met Naomi Watts en Samuel L. Jackson.

20:30 uur, RTL8

Bronnen: Tvgids, KRO. Beeld: Stijn Ghijssen

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden