null Beeld

Vanavond pizza op tafel? Zó maak je die een stuk gezonder

Pizza als avondeten is lekker, maar niet de gezondste optie. Met deze tips zorg je ervoor dat je jouw pizza een gezonde upgrade geeft.

Ismay Gijsen

Pizzabodem

Vervang de standaard-pizzabodem door een gezondere variant. Zo zijn er genoeg recepten te vinden hoe je een pizzabodem met bloemkool, quinoa of courgette kunt maken. Tegenwoordig liggen er ook kant-en-klare bloemkoolbodems in de supermarkt.

Tomatensaus

Ga niet voor tomatensaus uit een potje. Hier worden vaak suikers aan toegevoegd. Maak de saus zelf met verse tomaten, knoflook, kruiden en olijfolie. Geen fan van tomaten? Dan kun je ook wortels pureren met knoflook, kruiden en olijfolie. Hummus is ook geschikt als basis van je pizza.

Vlees

Skip de salami en ga voor een vegetarische optie. Je kunt vleesvervangers gebruiken, champignons of pulled jackfruit. Kun je echt niet zonder vlees? Ga dan voor kalkoenfilet. Dat is een stuk magerder dan salami.

Kaas

Kaas is misschien wel het ongezondste ingrediënt op pizza's. Je kunt het natuurlijk weglaten, maar je kunt ook kiezen voor mozzarella, ricotta, geitenkaas of feta.

Groenten

Beleg je pizza met zoveel mogelijk groenten. Dit is niet alleen gezond, het zorgt er ook voor dat je een stuk sneller vol zit.

Libelle's Chanan laat zien hoe je heel makkelijk zelf pizza maakt:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Flair. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden