null Beeld

Vandaag doen we groen, met tonijnsnippers

Libelle Lijnt Lekker: week 1, dag 4

Redactie Libelle.nl

Wakker worden met een bakje magere kwark met jam, lunchen met een omelet en vanavond groene groenten met tonijnsnippers.

Ontbijt: 150 gmagere kwark met 1 el jam

Tussendoor: 1 kiwi

Lunch: omelet met champignons


Tussendoor:

wortelrondjes

Avondmaaltijd: groene groenten met tonijnsnippers

Tussendoor: gezonde rauwkostdip

  • Omelet met champignons

Dit heb je nodig

* 1 ei

* 100 g champignons in plakjes

* 1 el zuivelspread light

* peper en zout

Zo maak je het

Klop het ei los en bak de omelet gaar in een koekenpan. Bak ondertussen in een andere koekenpan de champignons bruin en voeg vervolgens de zuivelspread toe, breng op smaak met zout en peper. Leg het champignonmengsel in de omelet en vouw deze dubbel.

Variatietip

Voeg verse kruiden toe, zoals koriander. Dit gerecht kun je ook vooraf bereiden en koud opeten.

  • Groene groenten met tonijnsnippers

null Beeld

Dit heb je nodig

* 1 broccoli in roosjes

* 50 g sperziebonen in stukjes

* 150 g doperwten

* half blikje tonijn op water

Zo maak je het

Breng water aan de kook en kook hierin de broccoli en sperziebonen beetgaar. Giet de groenten af en verwarm de doperwten nog even mee. Voeg de tonijn toe aan de groenten.

  • Gezonde rauwkostdip

Dit heb je nodig

* 1 el magere kwark

* zout peper

* 1 tl kerriepoeder

* tuinkers of alfalfa

Groenten om te dippen
*

1 paprika, in reepjes gesneden

* komkommer

* wortelen

* radijs

* bleekselderij

Receptuur: Food Sisters. Beeld: Jan Luijk (bovenste beeld), iStock (overig beeld)

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden