null Beeld

Vandaag maken we… gepofte aardappel met frisse vulling

Het is licht, ziet er heerlijk uit en het smaakt ook nog eens verrukkelijk: gepofte aardappel met een frisse vulling van kwark en bosuitjes. Een fijn lunch- of voorgerecht voor als je een beetje op de calorieën let.

Vera Klandermans

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 4 grote (kruimige) aardappelen
  • magnetronbord of ovenschaal
  • 2 grote preien
  • 15 plakjes serranoham
  • 2 bosui in ringetjes
  • 4 ei, gekookt en in blokjes
  • 8 plakjes (serrano)ham, in stukjes
  • 4 takje peterselie
  • 8 el magere kwark
  • peper en zout

Zo maak je het

Doe de aardappelen met een klein laagje water in een afgesloten magnetronbord of een ovenschaal en laat ze in 8 minuten gaar worden in de magnetron op 900 watt. Keer halverwege de aardappelen om. Prik in de aardappelen om te kijken of ze gaar zijn. Snijd de preien in 3 tot 5 stukken van ongeveer 5 cm lang en kook de stukken gaar in 10-15 minuten. Rol de preistukken in een plakje ham. Snijd de aardappelen doormidden en strooi er wat peper en zout op. Doe de bosui, ham, ei, peterselie en kwark in een schaal en roer het geheel goed door elkaar. Maak op smaak met peper en zout. Vul de gepofte aardappel hiermee.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden