null Beeld

Vanillesoufflé

Nagerecht voor 4-6 personen

- 1 vanillestokje

- 3½ dl volle melk

- 40 g boter

- 40 g bloem

- 75-90 g fijne tafelsuiker

- 4 grote eieren, gescheiden

- zout

- poedersuiker

Bereidingswijze:

Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit en roer dit door de melk. Leg ook het vanillestokje erin en breng de melk aan de kook. Laat op laag vuur enkele min. trekken. Verwijder het vanillestokje uit de melk. Smelt de boter, voeg de bloem in één keer toe en laat dit op zacht vuur circa 2 min. garen, ondertussen roerend met een houten lepel. Roer er in gedeelten de melk door en de suiker tot een glad mengsel. Laat dit mengsel tot lauwwarm afkoelen en roer er dan één voor één de eidooiers door.

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze voorzichtig door het dooiermengsel. Schenk het soufflémengsel in een ingevette en met tafelsuiker bestrooide soufflévorm van 18-20 cm doorsnede en bak de soufflé circa 35 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C. Bestrooi de soufflé na het bakken eventueel dun met poedersuiker en serveer direct met een saus (coulis) van frambozen of aardbeien.

Bereiden: circa 30 min. Oventijd: circa 35 min. Circa 285 kcal p.p. (met coulis)

PRODUCTIE EN RECEPTUUR: Marlies Batelaan. FOTOGRAFIE: Peter Kooijman

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden