null Beeld

Veel bewondering voor Maggie in ‘Floortje terug naar het einde van de wereld’

Globetrotter Floortje Dessing (49) gaat voor haar nieuwe afleveringenreeks Floortje terug naar het einde van de wereld terúg naar waar het begon. Ze zoekt oude bekenden op om te kijken wat er in de afgelopen jaren is veranderd; en dat is nogal wat.

Daphne Dorgelo

In de eerste aflevering reisde ze opnieuw naar de 33-jarige Amerikaanse Maggie Doyne in Nepal. 4 jaar geleden bezocht Floortje het weeshuis dat ze in haar uppie had opgezet en dat liet diepe indrukken achter bij de kijkers thuis. Er werden vanuit Nederland veel donaties aan het weeshuis gedaan en dus was het voor Floortje vanzelfsprekend om voor de eerste aflevering te kijken hoe het nu met Maggie en de kinderen gaat.

Maggie's weeshuis

In de aflevering in 2015 was te zien hoe de piepjonge Maggie een heel weeshuis opzette voor 51 kinderen en hen opvoedde alsof het haar eigen kinderen waren. "Zij was echt de inspiratie om deze serie te maken", vertelt Floortje achteraf aan BuzzE. Ze was 18 toen ze het eerste kindje onder haar hoede nam en dat was pas het begin.

Ook nadat Floortje haar opzocht is er nog veel veranderd, en helaas niet alleen maar positieve dingen. Zo is een van de adoptiekinderen van Maggie overleden aan de gevolgen van een noodlottig ongeval: Ravi. "Om dat immense verdriet te verwerken ben ik tijdelijk teruggekeerd naar mijn geboorteland. Daar ontving ik de CNN Hero of the Year Award en heb ik bij toeval de liefde van mijn leven ontmoet", aldus Maggie.

Prachtige uitzending

In 2017 trouwde ze met hem en kreeg ze dochter Ruby. Samen met haar man runt ze nu het weeshuis en de school waar zo’n 500 leerlingen uit de regio dagelijks les krijgen. Wanneer Floortje haar tijdens de aflevering voor de 2e keer opzoekt, wordt de nieuwe locatie van de school geopend én zien we hoe er zelfs een middelbare school wordt gebouwd.

Op Twitter regent het ondertussen positieve reacties. Onophoudelijk schrijven mensen hoeveel respect ze voor Maggie hebben en hoe mooi ze de aflevering opnieuw vinden. 'Diepte buiging', klinkt het. En: 'Met kippenvel en vooral met veel bewondering gekeken.'

Over Floortje bleven wederom de positieve commentaren niet uit. Heb jij nog niet gezien hoe mooi ze het verhaal van Maggie neerzette? Je kunt het online bekijken.

Wij bij Libelle waren benieuwd: wát neemt Floortje nu allemaal mee als ze op zo'n verre reis gaat?

Voor de volgende aflevering is Floortje naar Groenland gegaan om de Franse familie Brossier op hun ingevroren zeilboot op te zoeken. Dit gaat vast prachtige beelden van het landschap opleveren. Zelf ook onder de indruk van zwarte lavabrokken, spuitende geisers en dampende natuurbaden? Bezoek IJsland:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: BNNVARA

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden