Vegetariërs hebben minder kans op kanker
Eet je geen vlees? Dan is er goed nieuws. Volgens onderzoek kan een vegetarisch dieet de kans op onder andere darmkanker verkleinen met 20%. Eet je geen vlees maar wel vis? Dan is de kans nog kleiner.
De Loma Linda Universty in Californië volgde het voedingspatroon van 77.000 mensen. Alle vegetariërs samen hadden gemiddeld 22% minder kans op darmkanker in vergelijking met niet-vegetariërs. Mensen die geen vlees, maar wel vis eten hebben zelfs 42% minder kans op kanker dan mensen die wel vlees eten.
Fruit
Onderzoeker Michael Orlich: “Onze vegetariërs aten niet alleen minder vlees, maar ook gezonder. Zo eten ze minder suiker, snacks, geraffineerde granen en frisdranken. Daarnaast nuttigen ze weer veel fruit, groenten, volle granen en noten."
Dat suiker gif is voor je lichaam en in veel voedingsproducten zit, weten we natuurlijk allang. Maar dat vis eten nog gezonder is dan men dacht, is goed nieuws! Meer reden om vanavond hapjes van gerookte zalm op tafel te zetten.
Bron: The Optimist. Beeld: Libelle