null Beeld

Vegetarische pompoenburgers met avocadocrème en aioli

Vegetarische burgers met pompoen en bonen... overheerlijk!

Anouk Bik

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de burgers

  • 250 gram flespompoen (in stukken)
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 350 gram cannellinibonen
  • 1 rode chilipeper (fijngesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 4 lente-uien (in ringen)
  • 200 gram havermout
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel zeezout
  • 1/4 theelepel peper (rode pepervlokken)
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • olie (om te bakken)
  • gemengde sla (groene)

Voor de avocadocrème

  • 1 rijpe avocado
  • limoen
  • peper en zout

Voor de gekruide aioli

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cajunkruiden

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de aioli. Maak de avocadocrème. Plet het vruchtvlees van de avocado en breng op smaak met peper, zout en een beetje limoensap. Bewaar beide koel.
  2. Schil de pompoen en stoom de blokjes gaar. Meng ze samen met de rest van de burgeringrediënten - behalve de havermout en het ei - in de blender en mix. Doe er op het laatst de havermout bij en mix goed. Meng er met de hand het ei doorheen. Dek af met vershoudfolie en laat een paar uur opstijven in de koelkast.
  3. Maak de broodjes klaar. Bestrijk ze ruim met aioli en beleg met sla.
  4. Verhit een paar eetlepels olie in een koekenpan en bak de burgers bruin aan iedere kant. Leg op de broodjes. Schep er wat van de avocadocrème over en dek af met het hoedje.

Meer lekkere recepten en handige keukentips? Like Libelle Lekker Nederland op Facebook en schrijf je in voor de Libelle Lekker nieuwsbrief!

Bron: Libelle Lekker BE. Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden