Video call on a laptop screen during Christmas. Celebrating Christmas holidays during Coronavirus Covid-19 pandemic concept. Social distancing concept. Beeld Getty Images
Video call on a laptop screen during Christmas. Celebrating Christmas holidays during Coronavirus Covid-19 pandemic concept. Social distancing concept.Beeld Getty Images

Veiligheidsvoorzitter Bruls: ‘De hele winter in lockdown als er nu niets verandert’

“Als het niet gaat veranderen en de cijfers niet de goede kant op gaan, stevenen we af op een lockdown die de hele winter gaat duren.” Dat zei Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, in het programma Buitenhof.

Fragment gemist

Hubert Bruls is teleurgesteld in het naleven van de coronamaatregelen. Dat laat de politicus weten tijdens zijn gesprek in het programma Buitenhof. “Deze week wordt het spannend", zegt de voorzitter van het Veiligheidsberaad. Daarmee doelt hij op de coronacijfers. Als daar niets aan verbetert, zal een winterlange lockdown volgens Bruls een mogelijkheid zijn.

Geen effect

Ook Marion Koopmans, viroloog en lid van het Outbreak Management Team (OMT) schuift aan in Buitenhof. Net als Bruls maakt zich zorgen. “Dingen als meer thuiswerken, meer thuisblijven, geen drukte opzoeken: dat zou je nu willen terugzien in bijvoorbeeld de mobiliteitscijfers, maar daar zie je het nog niet in", zegt zij. “Dus ik maak mij zorgen over of het effect wel wordt bereikt.”

Lockdown

Koopmans denkt dat de maatregelen die door het kabinet zijn opgelegd niet goed worden nageleefd. Inhoudelijk lijken de maatregelen namelijk wel nuttig. “We zouden met deze maatregelen zonder lockdown de winter door moeten kunnen komen", stelt zij dan ook.

Bron: Rtl nieuws.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden