null Beeld

Venkelsalade met passiefruitdressing

Redactie Libelle.nl

Dit recept is voor 6 personen

Wat heb je nodig?

  • 100 g cashewnoten
  • 3 rijpe EAT ME passievruchten
  • 4 el olijfolie
  • 3 fijngesneden venkelknollen
  • partjes van 1 sinaasappel
  • zest en sap van 1 sinaasappel
  • ½ fijngesneden chilipeper
  • 2 el fijngesneden munt
  • 50 g grofgesneden taggiasche olijven
  • 2 el grofgesneden basilicum* peper en zout

Weetje: Taggiasche olijven, dat zijn de Ferrari's onder de olijven! Kleine bruine olijfjes met een zacht en zeer smakelijk nootachtig vruchtvlees. Verkrijgbaar bij een goed gesorteerde supermarkt.

Meer weten over Taggiasche olijven? Neem een kijkje op: food we love

Zó maak je het!

Lepel de passievruchten uit en doe in een kom. Snijd de halve chilipeper fijn en voeg toe, samen met wat peper en zout. Rasp de gewassen sinaasappel boven de dressing, snijd vervolgens de schil eraf en snijd hier de partjes uit en hou ze apart. Knijp het restant van de sinaasappel uit boven de dressing. Zet een staafmixer in de kom en voeg druppelsgewijs de olijfolie toe.

Tip: Zeef de dressing zodat er geen pitjes meer in zitten.

Was de venkelknollen, haal het harde hart eruit en schaaf ze fijn. Voeg de venkel bij de dressing en sinaasappelpartjes en meng goed door. Rooster de cashewnoten en stamp ze fijn in een vijzel. Snijd de gewassen munt fijn en de basilicum grof en sprenkel dit samen met de cashewnoten over de salade. Maak af met de taggiasche olijven.

Maak verschillende bruschetta’s:

Snijd het brood in mooie dikke plakken en rooster ze 7 minuten in de oven op 200˚C. Wrijf de geroosterde plakken in met een rauwe knoflookteen en olijfolie. Snijd de plakken brood vervolgens in punten en beleg ze met parmaham en cornichon, geroosterde paprika en ansjovis, rucola en manchego, grofgehakte tomaat, mozzarella en basilicum, gebakken paddenstoelen en blauwe kaas en rucola met olijventapenade.

Bereidingstijd: ca 20 minuten.

Benieuwd geworden naar meer recepten van Claartjes keuken? Bekijk ze hier.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden