Bob Sikkes - Kopen zonder kijken. Beeld Bart Brussee
Bob Sikkes - Kopen zonder kijken.Beeld Bart Brussee

Verbouwing in ‘Kopen zonder kijken’ zorgt voor ‘natte oksels’ bij Bob Sikkes

De wensenlijst van Kopen zonder kijken-kandidaten Iris en Thom was weer een hele bingokaart vol: een jaren 30-huis, een grote keuken, drie slaapkamers, een bad. Dat maakte de zoektocht en verbouwing er niet makkelijker op.

Chanan FoppenBart Brussee

Iris en Thom waren al zo’n 1,5 jaar op zoek naar een huis in Tilburg voor ze de hulp van Martijn Krabbé en zijn team inschakelden. Omdat ze uit hun huurappartement moesten, zat er inmiddels haast achter hun zoektocht. Het lukte ze zelf niet om de biedingsstrijd in deze oververhitte woningmarkt te winnen, dus het was alle ballen op Alex.

Wensenlijstje

Het was eerst aan Bob om het stel te vertellen dat het voor hun budget niet ging lukken om ál hun woondromen waar te maken. “Kill your darlings”, adviseerde hij het jonge stel dus opnieuw.

Maar uiteindelijk hoeven ze helemaal niet zo heel veel van hun woonwensen af te strepen. Het lukt makelaar Alex van Keulen om een huis te kopen waar helemaal niet zoveel aan hoeft te gebeuren. Maar dan heeft Bob niets te doen? Dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Dus er wordt toch een stukje aangebouwd, er wordt een nieuwe keuken geplaatst en de badkamer wordt opgeknapt.

Stress bij Bob

Een kleine verbouwing voor een ervaren aannemer als Bob Sikkes, maar toch kreeg hij er flink stress van. Toen hij kort voor de oplevering een kijkje ging nemen, bleek de hele uitbouw nog afgemaakt te moeten worden. “Het was even natte oksels of we het af zouden krijgen. (...) Maar het staat er”, zei hij daarover. Het eindresultaat viel goed in de smaak bij het stel én de kijkers:

Bron: Superguide.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden