null Beeld

Verdrietig nieuws voor stylist Roy Donders

Het wordt een zware dag vandaag voor Roy Donders. Het is voor de stylist een rampzalig jaar geweest en moet dan ook zijn kledingwinkel Rojami's in Tilburg per direct sluiten. Vandaag beslist de rechter over zijn door hemzelf aangevraagde faillissement. 

Demi Schoenmakers

"Mijn hele ziel en zaligheid zit in die winkel. Jaren van mijn leven en dat van mijn familie zitten erin", vertelt hij ontdaan aan De Telegraaf.

Huispakken

"Het is verschrikkelijk. Ik heb zelf het faillissement moeten aanvragen, gewoon omdat het niet goed ging." Roy Donders werd in Nederland bekend door zijn eigen reallife soap Roy Donders: Stylist van het Zuiden. Zijn huispakken gingen toentertijd als warme broodjes over toonbank, maar zo'n feest is het helaas allang niet meer. "Over anderhalf jaar zouden we tien jaar bestaan, maar dat gaan we dus zeker niet halen."

Centrum Tilburg

Het faillissement komt onder andere door de verhuizing van de winkel. Rojami's ging van een buitenwijk in Tilburg naar het centrum. Hij betaalde ineens een veel hogere huur voor het pand midden in het shopcentrum, maar de verhuizing zorgde nauwelijks voor nieuwe klanten. Ook heeft zijn winkel de afgelopen tijd meerdere keren te maken gehad met verschillende diefstallen. "De laatste maanden moest er dik geld bij en dan word je wel gedwongen een besluit te nemen, hoeveel pijn dat ook doet, want Rojami is wel mijn kindje."

Zanger

"Ik heb natuurlijk mijn werk als zanger nog, met alle optredens in het land." Dus gelukkig verdient Roy daar ook nog een centje mee. Hij is dan ook vastberaden er volgend jaar het beste van te maken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: De Telegraaf en AD. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden