Getty Beeld Getty Images
GettyBeeld Getty Images

Vergeet de uitsmijter: déze Turkse roereieren wil je vandaag nog maken

Ben jij gek op eieren, maar wil je een keer voor iets anders gaan dan een gekookt eitje of een uitsmijter? Dan zijn deze Turkse roereieren misschien wel wat voor jou! Wij leggen je hier uit hoe je zelf heerlijke ‘menemen’ kunt maken.

Food

Menemen is een traditioneel gerecht dat in Turkije vaak als ontbijt wordt gegeten. Omdat het voor het eerst in het District Menemen in de provincie Izmir zou zijn gegeten, is het daarnaar vernoemd. Menemen zijn simpel gezegd lobbige roereieren in zacht gegaarde uien, peper en tomaten met krokant brood. Het is voedzaam én gezond, dus je kunt er makkelijk een paar uurtjes op teren. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk te maken.

Hoe kun je zelf menemen maken?

Zelfs als je geen ster bent in de keuken, kun je dit gerecht zeker maken! Het enige wat je hoeft te doen is eerst wat gesnipperde uien en ringetjes pepers (rode en/of groene naar smaak) in een pan te garen. Vervolgens voeg je kleingesneden tomaten toe en laat je het geheel even garen. Hierna voeg je de eieren toe en de kruiden en meng je het geheel goed door. Haal het op tijd van het vuur zodat de eieren nog even kunnen doorgaren op tafel maar wel lekker lobbig blijven. Serveer het met wat brood en klaar is Kees!

Bron: 24Kitchen

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden