KRO-NCRV | Linelle Deunk Beeld KRO-NCRV | Linelle Deunk
KRO-NCRV | Linelle DeunkBeeld KRO-NCRV | Linelle Deunk

Verhaal over zoontje (8) van ‘BzV’-boer Rob (49) maakt diepe indruk op kijkers thuis

Na maandenlang wachten konden we zondagavond éindelijk kennismaken met de boeren van het gloednieuwe Boer zoekt Vrouw-seizoen. Acht heren en twee dames gaan de komende maanden op zoek naar de ware liefde.

Kim Van WeeringKRO-NCRV | Linelle Deunk

Pen en papier in de aanslag, want je kunt nú een brief schrijven.

Yvon toert heel Nederland door voor een bezoek aan alle tien de vrijgezelle boeren. De tweede boer waar ze langsgaat, is de 49-jarige Rob. Rob is witlofkweker en woont in Noord-Holland. Al snel vindt Yvon een paar lieve foto’s van het 8-jarige zoontje uit het eerste huwelijk van Rob, Olivier. Dan raken de twee in gesprek over de bijzondere band tussen Rob en Olivier.

Dierbare foto

“Olivier is een lief mannetje, altijd vrolijk, met het syndroom van Down”, vertelt de witlofkweker als Yvon de ingelijste foto’s een voor een bekijkt. Dan belandt ze bij de meest dierbare foto voor Rob - waarop Olivier vanuit een ziekenhuisbedje wuift met zijn handje.

Rob legt uit wat er aan de foto voorafging. “Op een onbewaakt moment, een paar jaar geleden, kroop Olivier onder een hekje van de boerderij door en viel hij in een 2,5 meter diepe put”, vertelt Rob. De put was gevuld met water, en Olivier was eigenlijk al zo goed als verdronken. Rob sprong de put in, en op wonderbaarlijke wijze wist hij er samen met Olivier weer uit te komen.

Per ambulance werd Olivier onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Daar gaf de eerste arts het kleine mannetje al geen kans meer. Een tweede arts zag nog een kleine reflectie en gaf Olivier nog een kleine kans. Na twee weken in coma ontwaakte Rob’s zoontje, en inmiddels gaat het wonderbaarlijk goed met de 8-jarige bink.

Kijkers pinken een traantje weg bij het ontroerende verhaal van Rob:

Bron: KRO-NCRV

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden