null Beeld ANP
Beeld ANP

Verkeerschaos en gezondheidsklachten door zoutzuur

Een aanrijding met een tankwagen met zoutzuur heeft woensdag in Limburg tot een verkeerschaos en gezondheidsklachten geleid. Drie automobilisten hebben ademhalingsproblemen, één van hen is naar het ziekenhuis gebracht. 

Elselien van DierenANP

Na de aanrijding op de A73 lekten grote hoeveelheden van de gevaarlijke stof. De snelweg is in beide richtingen afgesloten. Bij het ongeval vlakbij Roermond waren zeker twee vrachtauto's betrokken. De tankwagen met zoutzuur moest uitwijken naar de andere weghelft vanwege een file. De wagen is toen van achteren aangereden.

Lekkage gestopt

In de loop van de middag lukte het de hulpdiensten om de lekkage uit de tankwagen te stoppen. Volgens de veiligheidsregio is de tankwagen bij het ongeluk opengescheurd en is er een wolk verdund zoutzuur vrijgekomen. In de Roermondse wijk Merum moesten bewoners een tijd lang ramen en deuren dicht houden maar rond 15.30 uur werd het gebied vrijgegeven en mochten de bewoners weer naar buiten.

File

In de file bij het ongeval zijn uiteindelijk 35 mensen door ambulancemedewerkers gecontroleerd. In totaal tachtig inzittenden van auto's zijn geëvacueerd. De auto's die onbeheerd zijn blijven staan, worden bewaakt door de politie.

Wegen blijven voorlopig dicht

De A73 bij Linne blijft nog tot na de avondspits dicht door het ongeval. Ook de A2 bij Echt is nog steeds dicht vanwege een ongeval met een vrachtauto woensdagochtend. Daardoor is het verkeer in Limburg volledig ontregeld. De VerkeersInformatieDienst (VID) waarschuwt voor lange files en zeer grote vertragingen in de avondspits. Ook het treinverkeer ligt er stil.

Bron: ANP, NOS

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden