null Beeld

Verloskundige haalt haar eigen baby in de badkamer

Als je al 11 jaar verloskundige bent, heb je al heel wat baby's gehaald en ongetwijfeld ook bijzondere situaties meegemaakt. Maar je eigen baby in de badkamer halen?

Lonneke Bär

Dat overkwam de Amerikaanse verloskundige Megan Whaley. Ze was ruim 40 weken zwanger toen ze weeën kreeg. Haar man en de ambulance waren al op weg naar haar toe, maar de baby wilde niet meer zo lang wachten. Ze kreeg al snel persweeën, en terwijl haar zoontje van 3 op de bank tv zat te kijken kreeg ze haar dochter Emery op de badkamervloer.

Lees ook: Bijzondere geboorte: een van de tweeling komt ter wereld in de vruchtzak

Verloskundige-modus

Volgens eigen zeggen raakte Megan (36) geen moment in paniek en schoot ze als vanzelf in haar professionele verloskundige-modus. "Ik kan gewoon niet geloven dat ik haar helemaal zelf heb gehaald", vertelt Megan aan Today. "Het is een wonder dat alles zo soepel verliep. Ik realiseer me wat er allemaal mis had kunnen gaan, dus het is ongelooflijk dat alles zo goed ging. Ik dacht nog: laat haar vooral niet vallen, want we hebben vloertegels. Er was een moment dat ik dacht dat de baby vastzat. Maar toen heb ik zo hard geperst als ik kon, en met mijn handen haalde ik haar eruit en hield ik haar vast."

null Beeld

Pakje sap

Terwijl ze lag te baren, kwam haar zoontje Degan af en toe kijken hoe het met haar ging en om haar over het hoofd te aaien. Vlak voordat zijn zusje werd geboren, bracht hij mama nog een pakje sap met een rietje.

null Beeld

Bron: Today.com. Beeld: Facebook - Megan Whaley

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden