Cleo Smith Beeld Western Australia Police Force
Cleo SmithBeeld Western Australia Police Force

Vermiste Cleo (4) na 18 dagen teruggevonden door Australische politie

De vermiste Cleo Smith is na achttien dagen teruggevonden door de politie in West-Australië. Het vierjarige meisje verdween toen ze met haar ouders aan het kamperen was.

Doortje ScheepersWestern Australia Police Force

Cleo sliep samen met haar zusje in een apart afgesloten deel van de tent van haar ouders. Op een avond was ze verdwenen en ontbrak ieder spoor. De politie ging vrij snel uit van ontvoering, aangezien de rits van de tent te hoog was voor het meisje om zelf open te maken.

Man opgepakt

Cleo werd in een afgesloten huis teruggevonden op zes minuten rijden van haar ouderlijke huis. “Een van de agenten nam haar in zijn armen en vroeg haar: ‘Hoe heet je?’ Ze zei: ‘Mijn naam is Cleo’. Cleo werd korte tijd later herenigd met haar ouders”, vertelt de plaatsvervangend politiecommissaris in een persconferentie. Toen het meisje werd gevonden, lachte ze van oor tot oor. Haar toestand was zo goed als je onder deze omstandigheden kunt verwachten, volgens de politie.

Een 36-jarige man is opgepakt en wordt verhoord door de politie. Een omwonende zei volgens ABC dat het gaat om een ‘stille man’ die onlangs luiers begon te kopen bij een lokale supermarkt.

Een speld in een hooiberg

Er was door de politie een beloning uitgeloofd van 1 miljoen Australische dollar (640.000 euro) voor informatie die naar het meisje zou leiden. De politie zegt duizenden tips ontvangen te hebben, waardoor het een speld in een hooiberg was. “Gisteren is die speld gevonden en die leidde naar het adres waar Cleo werd gered”, zei de politiecommissaris.

Ellie Smith, de moeder van Cleo, laat op Instagram weten blij te zijn dat haar gezin weer compleet is.

Bron: ABC, Facebook.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden