null Beeld

Vermiste kat na 2 jaar met baasje herenigd op Oudejaarsavond

De Britse Jenna was al 2 jaar haar geliefde kat Jasper kwijt. Ze had de hoop bijna opgegeven, toen ineens de dierenarts belde. 

Demi Schoenmakers

Nadat Jenna Hegarty was afgestudeerd aan de universiteit van Liverpool in 2002 adopteerde ze een kitten, Jasper. Ze brachten veel tijd door samen en verhuisden in 2008 naar het platteland van Cambridgeshire. En daar ging het mis.

Eerder vermist

Zo'n 7 jaar geleden raakte Jasper voor de eerste keer vermist. Jenna was er kapot van. "Toen we naar het platteland verhuisden, ging hij graag de natuur in. Hij begon meer te zwerven en het was dan ook niet ongebruikelijk dat hij 2 à 3 dagen achter elkaar wegbleef", legt Jenna uit aan de Britse Metro. Toen hij na een week nog niet thuis was gekomen, hing ze posters op in het dorp en meldde ze hem aan als vermist. "Ik dacht dat de 15-jarige kat was overreden of ergens een ander huis had gevonden nadat hij was verdwaald."

Verrassing

Gelukkig keerde Jasper toen vanzelf weer terug. "Ongeveer 7 maanden later, toen het net weer wat kouder werd, hoorde ik een miauw bij de voordeur", gaat Jenna verder. "Ik nam aan dat het een van de andere katten hier in de buurt was, maar toen ik de voordeur opendeed zag ik Jasper. Het was duidelijk te zien dat hij blij was om weer thuis te zijn." Toen Jasper dik 2 jaar geleden opnieuw vermist raakte, dacht Jenna dat 'ie vanzelf wel weer zou opduiken. Maar helaas, hij kwam steeds maar niet opdagen. Hij was inmiddels 15 jaar oud, dus Jenna was bang dat 'ie ergens was gestorven.

Microchip

Totdat ze vorige week een telefoontje kreeg van de dierenarts, die vertelde dat ze een kat hadden gevonden. Door de microchip in z'n vacht, konden ze Jenna traceren. De kat had al die tijd bij een ander gezin verbleven, net om de hoek, die dachten dat hij hún lang verloren kat was. Ze hadden hem naar de dierenarts gebracht voor een tandheelkundige behandeling, toen de arts erachter kwam dat de kat van Jenna was.

Eigen plekje

Ze ging meteen langs om haar kat Jasper na 2 jaar weer te ontmoeten. Op Oudejaarsavond heeft Jenna het beestje met haar hele gezin opgehaald. Ze zijn ontzettend blij met z'n terugkomst en Jasper is weer helemaal de oude. Hij heeft alle comfortabele plekjes in huis weer gevonden. Wat een mooi begin van het nieuwe jaar.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Metro UK. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden