null Beeld

Verrassend: deze BN’er houdt de 4 mei-toespraak op de Dam

Cabaretier en presentator André van Duin (73) zal dit jaar bij de Nationale Herdenking op de Dam een toespraak houden. Dat maakte Gerdi Vergeet, de voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei vrijdag bekend.

Elselien van Dieren

Volgens Verbeet is het belangrijk dat iemand als André, die door het hele volk geliefd wordt, vertelt wat de oorlogstijd voor hem heeft betekend. Schrijfster Roxane van Iperen zal de 4 mei-voordracht voor haar rekening nemen.

Een lege Dam

Hoe de dodenherdenking er dit jaar uit zal zien, is vanwege de coronacrisis nog onduidelijk. Het Nationaal Commité heeft verschillende scenario's uitgewerkt. Een daarvan is dat veteranen, oorlogsgetroffenen en nabestaanden dit jaar wel de herdenking kunnen zijn. Koning Willem-Alexander zal dit jaar geen toespraak houden. Hij nam in 2020 in het kader van 75 jaar vrijheid zelf het woord.

Bron: NOS. Beeld: Brunopress.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden