Verrassend: dit zijn 5 nieuwe manieren om eieren te gebruiken
Koken, bakken of pocheren: je kunt veel kanten op met een ei. Maar wist je dat je eieren ook op verschillende nieuwe manieren kunt gebruiken?
1. Pasta
In Italië is het heel normaal om aan een bord pasta nog een gebakken eitje toe te voegen. Het kan bij elke pasta, maar het smaakt het allerlekkerste bij een romige pasta met wat knoflook. Kies voor het lekkerste resultaat in dit geval wel een sunny side up eitje.
2. Paneren
Wil je stukjes kip, een visje of wat groenten paneren voor een lekker krokant jasje? Voeg daar dan een eitje aan toe. De enigszins plakkerige textuur van ei helpt bij het binden van paneermeel.
3. Zoetigheid
Door het eiwit van eieren op te kloppen, kun je heerlijke en luchtige zoetigheden bakken. Voeg wat suiker toe aan het opgeklopte eiwit vorm met een lepel hoopjes meringue op de bakplaat en bak ze ongeveer 40 tot 60 minuten droog in de oven. Houdt de meringues goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden.
4. Raspen
Een hardgekookt eitje raspen over asperges, sperziebonen of een eenvoudige salade kan de smaak een boost geven. Bovendien maak je het gerecht zo ook nog eens een stukje gezonder en voeg je extra eiwitten en vitamine A toe.
5. Bouillon
Ook een ei in je soep is helemaal niet zo'n gek idee, denk maar aan het Indonesische gerecht soto ayam. In dat geval stop je gewoon een gekookt ei in de soep. Maar je kunt ook een losgeklopt ei aan een sudderende bouillon toevoegen om de soep een romige smaak te geven.
Of je probeert een keer shakshuka te maken. Dit zijn eieren in pittige tomatensaus:
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Bron: Women's Health. Beeld: iStock