null Beeld

Verrassend lekker: polenta met mozzarella

Vrijdagavond = hapjesavond! Vergeet de toast met zalm en maak eens polenta met peperonata en mozzarella. Serveer er ook andere kleine gerechtjes bij en het weekend kan niet meer stuk.

Vera Klandermans

Nodig voor 4 personen

  • 1,5 l melk
  • 2 tenen knoflook, gekneusd
  • paar takjes tijm
  • 350 g maismeel
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 25 g boter
  • snuf nootmuskaat
  • (zee)zout en versgemalen zwarte peper

Voor de peperonata

  • 1 grote gele paprika
  • 1 grote rode paprika
  • ½ rode ui
  • 1 laurierblad
  • 2 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 el kappertjes
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 handje basilicumblaadjes

Zo maak je het

Breng de melk met de knoflook en tijm aan de kook en laat 20 minuten trekken. Zeef de melk en verwijder knoflook en tijm. Breng de melk weer aan de kook, voeg al roerend beetje bij beetje het maismeel toe. Blijf roeren totdat de polenta bindt en bubbelt. Voeg boter en parmezaan toe en laat deze smelten. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Stort de polenta in een taartvorm en laat in de koelkast opstijven. Snijd de taart in punten en bak deze nog 10-15 minuten in de oven op 200 graden, of tot de punten mooi gebruind zijn.

Maak intussen de peperonata: snijd de paprika’s in lange repen en de ui in halve ringen. Bak ze in een koekenpan in olijfolie aan met de laurier. Blus af met azijn, breng op smaak met zout en peper en voeg de kappertjes toe. Laat de groenten nog 10 minuten op zacht vuur gaar stoven (voeg indien nodig een scheutje water toe). Scheur de mozzarella in stukken en beleg de polenta met de peperonata en plukken mozzarella. Besprenkel met goede olijfolie en bestrooi met (zee)zout en basilicumblaadjes.

Bereiding: ca. 50 min. Kcal: ca. 667 p.p.

Receptuur: Yvette van Boven. Beeld: Saskia van Osnabrugge

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden