null Beeld

Verrukkelijk hapjes (deel 2)

In Libelle 7 staan 40 verrukkelijke hapjes. Hieronder vindt u een kleine selectie. Klikt u onderaan op ‘meer hapjes’ dan vindt u de andere hapjes.

Tonijn in kruiden

Rol stukjes verse tonijn (of zalm) door fijngesneden kruiden (dille, (blad)peterselie, bieslook).

null Beeld

Crostini met roquefort

Meng grof verkruimelde roquefort met blaadjes waterkers en grof gehakte walnoten. Beleg hiermee plakjes geroosterd (stok)brood.

null Beeld

Courgette met tapenade

Bestrijk dun geschaafde plakken ongeschilde courgette met olijfolie en bestrooi met peper. Rooster de plakken 3-4 min in de grillpan. Bestrijk ze met zwarte tapenade en rol ze op.

null Beeld

Brie met peer

Steek uit brie gekartelde cirkels, halveer ze en leg er plakjes rijpe handpeer tussen.

null Beeld

Kaaskoekjes

Meng 100 g bloem, 50 g geraspte oude kaas, 45 g zachte boter, 2 el melk en ½-1 tl zout en vorm dit tot een rol. Leg 1 uur in de koelkast. Snijd de rol in 15 plakjes en bak ze 20-25 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.

null Beeld

Gevuld rookvlees

Rol in plakjes rookvlees 1 partje hardgekookt ei, 1 blaadje rucola en 1 reepje rode paprika.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden