Verrukkelijke hapjes
Hieronder vindt u een kleine selectie verrukkelijke kleine hapjes. Klikt u onderaan op ‘meer hapjes’ dan vindt u de andere hapjes.
Garnalenspiesjes
Pureer 350 g rauwe garnalen met 2 lente-uitjes, 1 tl geraspte gemberwortel, 1 teentje knoflook, 2-3 el verse koriander, zout, peper en een beetje citroensap. Vorm hiervan 10 rolletjes om stukjes citroengras. Bak ze aan elke kant 1-2 min. in hete olie.
Kaaswafeltje
Verwarm cirkels geraspte, belegen boerenkaas op zacht vuur in een koekenpan met anti-aanbaklaag, zodat de kaas tot dunne wafels samensmelt en krokant wordt. Laat ze afkoelen op keukenpapier.
Zalmrilette
Snijd verse zalmfilet in kleine blokjes en breng op smaak met zout, peper, limoensap en fijngesneden bieslook. Serveer op tortillachips.
Crostini met radijs
Beleg geroosterd (stok)brood met flinterdun geschaafde radijs. Bestrooi met zout en peper en garneer met zwarte viseitjes.
Hamrolletje
Beleg repen rauwe ham met blaadjes waterkers, reepjes avocado en reepjes jonge kaas. Rol de ham op.
Krabsalade
Meng 1 klein blikje krab met 1-2 tl limoensap, 1 tl vissaus, 1 el fijngesneden basilicum, ¼ tl geraspte gemberwortel en ¼ rode peper, fijngesneden. Serveer in kleine slablaadjes.