null Beeld

Vertrouwen in koning Willem-Alexander fors gedaald

Het vertrouwen in koning Willem-Alexander is flink gedaald. In april had 76 procent van de Nederlanders nog vertrouwen in de koning, maar dat percentage is inmiddels gedaald naar 47 procent.

Online redactie Libelle

Deze cijfers kwamen naar voren uit een enquête van onderzoeksbureau Ipsos, uitgevoerd in opdracht van Nieuwsuur.

Bezoekje aan Griekenland

Het afgenomen vertrouwen heeft te maken met het bezoekje van het koninklijke gezin aan Griekenland. Nadat er op het hart werd gedrukt om thuis te blijven, vloog Willem-Alexander met zijn gezin naar hun vakantiehuis in Griekenland. Vanwege de boze reacties op social media vlogen zij echter al snel terug naar Nederland.

Functioneren

Maar liefst driekwart van de ondervraagden vinden hun keuze om op vakantie te gaan onverstandig. Bijna 70 procent denkt dat het schadelijk was voor het imago van de koninklijke familie. Verder zijn er ook mensen ontevreden over het functioneren van de koning. Het percentage dat heel tevreden is, daalde van 67 naar 51 procent. Het percentage van mensen dat zeer ontevreden is steeg van 3 procent naar 14 procent. Overigens vindt 40 procent van de Nederlanders dat het koningspaar wel solidair is geweest. 25 procent denkt daar anders over.

Zo ziet het 'vliegende paleis' van koning Willem-Alexander er van binnen uit:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA. Beeld: Brunopress.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden