null Beeld Getty Images/Westend61
Beeld Getty Images/Westend61

Vandaag is...

Verwachting: Nederland blijft nog een week langer rood op Europese coronakaart

Hoewel het de goede kant op gaat met de hoeveelheid besmettingen in Nederland (vandaag 'slechts’ 2350) blijft ons kikkerlandje waarschijnlijk nog een week langer op rood staan op de Europese coronakaart. Wel gaan bepaalde regio's naar verwachting terug van donkerrood naar gewoon rood: de kaart wordt dus iets minder vurig.

Mirna WiggersGetty Images/Westend61

Dat Nederland op rood blijft staan heeft als gevolg dat er de strengere inreisbeperkingen die landen als Duitsland, Frankrijk, Noorwegen en andere landen hebben voor Nederlandse toeristen nog een week langer van kracht blijven.

Verschillende kleuren provincies

Binnen Nederland gaan we wel meer verschillende kleuren rood zien dan nu. Op de huidige kaart (van afgelopen donderdag) staan Noord-Holland, Groningen, Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel en Limburg op donkerrood. In Flevoland, Friesland, Zeeland en Drenthe is de situatie iets minder ernstig en daarom zijn die provincies roodgekleurd.

Nieuwe kaart

De nieuwe kaarten worden wekelijks op donderdag gemaakt wordt door het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC), de Europese variant van het RIVM.

Op de kaart van aanstaande donderdag blijft naar verwachting alleen Noord-Holland op donkerrood staan. In de rest van de regio's zijn de gemeten besmettingen gemiddeld minder dan 500 per 100.000 inwoners, wat de grens is om van donkerrood naar gewoon rood te gaan op de kaart. Een provincie wordt pas bijgesteld naar oranje als er nog eens flink minder besmettingen per 100.000 inwoners zijn en er van alle afgenomen tests een bepaald percentage positief is.

Bron: Nu.nl, Linda.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden