Thea 'Uitstel van Executie'. Beeld Uitstel van Executie
Thea 'Uitstel van Executie'.Beeld Uitstel van Executie

Verwarring bij kijkers ‘Uitstel van executie’: “Waarom zegde hij zijn levensverzekering op?”

De aflevering van Uitstel van executie van maandagavond was een bijzondere. De overleden man van Thea zegde een week voor zijn overlijden zijn levensverzekering op, waardoor zij in financiële problemen kwam. Maar dat is niet het enige: ook het een en ander aan informatie over regelingen die het programma verkondigt blijkt niet te kloppen én de huiswaarde wordt veel te laag ingeschat door de experts.

Mirna WiggersUitstel van Executie

De kijkers blijven in verwarring achter: ‘Ik heb nog een heleboel vragen’, schrijft één van hen op Twitter.

Levensverzekering

Het team van Martijn Krabbé, presentator van het programma dat dit seizoen voor het laatst wordt gemaakt, gaat op bezoek bij Thea. Zij moet het overlijden van haar man Jan nog verwerken, maar de volgende zorgen staan al klaar: Thea krijgt kort na zijn dood het bericht dat Jan zijn levensverzekering een week voor zijn overlijden heeft stopgezet. Al snel raakt ze in grote financiële problemen.

Ziekbed

In 1977 ontmoeten Jan en Thea elkaar en het is liefde op het eerste gezicht. Ze trouwen, krijgen drie kinderen en leven in een enorm huis, waar ze nog lang en gelukkig zouden leven. Althans, dat was de bedoeling. Jan krijgt suikerziekte, maar als de behandeling daarvoor niet wil vlotten, gaat hij bij de pakken neer zitten. Al snel geeft hij niet meer om zijn fysieke gezondheid en ook mentaal gaat het niet goed. Uiteindelijk komt hij te overlijden aan een hersenbloeding.

Alsof dat hele traject en het overlijden van Jan als slotstuk nog niet zwaar genoeg waren voor Thea, ontvangt ze kort na zijn overlijden bericht dat Jan een week voor zijn dood zijn levensverzekering heeft opgezegd: ze krijgt daardoor geen cent van de verzekeraar. De problemen stapelen zich op en de situatie lijkt onhoudbaar. Regelmatig moet Thea aankloppen bij haar kinderen voor geld, tot Uitstel van executie te hulp schiet.

Klaar voor de sloop

Maar eenmaal op locatie schrikken de experts van de staat van het huis. “Vanaf de gevel is alles sloopwaardig”, stellen zij. Ze vinden zelfs dat het ronduit gevaarlijk is om er te blijven wonen. Om uit de schulden te komen moet het huis voor 265.000 euro worden verkocht, maar de taxatie blijft steken op 245.000 euro. Iets waar veel kijkers al vraagtekens bij hebben: zo’n groot huis, voor zo weinig geld?

Bijna ton overwaarde

Ze krijgen gelijk: terwijl de experts nog achter hun oren krabben, wordt het huis na lang twijfelen over andere oplossingen, toch te koop gezet en uiteindelijk verkocht voor 342.000 euro. Als Thea dat hoort, valt er zichtbaar een last van haar schouders. Breed lachend zegt ze: “Ik hang de vlag uit!” Haar financiële problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon en samen met haar nog thuiswonende zoon kan ze, met nog 77.000 euro op zak, een nieuwbouwhuis betrekken.

Veel vragen

Eind goed, al goed dus. Maar toch blijven de kijkers achter met veel vragen, want hoe kan het zijn dat de experts niet goed inschatten voor hoeveel dit huis verkocht zou kunnen worden? En wilde Thea eigenlijk wel verhuizen? En waarom zegde Jan toch die levensverzekering stop, een week voor zijn overlijden? Vragen waarop ze het antwoord niet zullen krijgen:

Bron: RTL/Uitstel van executie, Twitter.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden