null Beeld

Verwenontbijt: zo maak je deze heerlijke hazelnoot-wentelteefrolletjes

Op zoek naar een verwenontbijt of perfect gerecht voor de zondagmiddagbrunch? Deze hazelnoot-wentelteefrolletjes van tv-kok Yvette van Boven zet je binnen een uur op tafel.

Nodig je vriendin uit of verras je partner met deze zoete traktatie.

Dit heb je nodig voor 8 hazelnoot-wentelteefrolletjes:

  • 8 sneetjes wit casino (van dat zachte, donzige brood)
  • 200 gram hazelnoot-chocopasta
  • 2 eieren
  • 75 milliliter melk
  • 65 gram fijne tafelsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram boter
  • ahornsiroop of pannenkoekenstroop

Dit heb je verder nodig:

  • Deegroller
  • Twee ondiepe borden
  • Koekenpan

Zo maak je de rolletjes:

  1. Snijd de korstjes van het brood.
  2. Rol elk sneetje plat met een deegroller, besmeer ze met pasta en rol de besmeerde boterhammen op tot strakke pijpjes.
  3. Klop in een ondiep bord de eieren los met de melk.
  4. Leg de rolletjes erin, laat ze even weken en keer ze om zodat ze overal een laagje ei hebben.
  5. Meng suiker en kaneel in het andere ondiepe bord.
  6. Smelt in een koekenpan op middelhoog vuur 1 eetlepel boter.
  7. Bak de rolletjes in porties aan alle kanten goudbruin, voeg meer boter toe indien nodig.
  8. Rol de gebakken rolletjes door de kaneelsuiker en serveer met een bakje stroop om ze in te dopen.

Bereidingstijd: 15 minuten. 295 kcal per stuk.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Annemieke Paarlberg. Receptuur: Yvette van Boven

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden