null Beeld Brunopress/ROTA/P. van Katwijk
Beeld Brunopress/ROTA/P. van Katwijk

Videobellen: ook bij koningin Máxima verloopt dat niet altijd vlekkeloos

Videobellen is een vak apart. Het is heel wat anders dan een normale vergadering, en er gaat dan ook vaak wat mis. Je partner die zomaar door het beeld loopt, of de wasmachine die ineens keihard piept tijdens je zakelijke online meeting. Ook bij koningin Máxima gaat het niet altijd vlekkeloos.

Online redactie LibelleBrunopress/ROTA/P. van Katwijk

Dat blijkt uit een video van haar zoommeeting die online is verschenen.

Online toespraak

Normaliter zijn koningin Máxima en koning Willem-Alexander geregeld buiten de deur te vinden, voor allerlei werkbezoeken en werkafspraken. Maar wegens het coronavirus zit dat er ook voor hen niet in. Daarom hield Máxima een online openingstoespraak op de ASEAN Women Leaders' Summit, in haar functie als speciaal pleitbezorger van de Verenigde Naties.

Toespraak

De ASEAN is een organisatie die bestaat uit tien landen in Zuidoost-Azië, die intergouvernementele samenwerking bevordert. Door middel van videobellen sprak koningin Máxima over de rol van vrouwen bij het opbouwen van een samenhangende, dynamische, duurzame en inclusieve ASEAN-gemeenschap in een wereld na covid-19.

Stoorzender

De verbinding was prima en onze koningin was goed te verstaan. Toch ging het niet helemaal volgens een leien dakje, want tijdens haar presentatie begon de klok in haar werkruimte plots te slaan. Niet één keer, meer voor een lange periode. Máxima laat zich niet van de wijs brengen en gaat professioneel en onverstoord verder met haar toespraak. "Sorry, wij hebben een klok die zegt dat het 12 uur is", lacht ze daarna hardop.

Benieuwd welke taal koningin Máxima met haar drie dochters spreekt? Libelle's royaltyvlogger Anne-Flore legt het je uit:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Nouveau. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden