null Beeld

Videobewijs: tijger terug in China

Goed nieuws: de Siberische tijger is teruggekeerd naar China. Onderzoekers van het Wereld Natuurfonds hebben aan de hand van opgestelde camera's een moedertijger met twee welpen gespot.

A.V.

Er waren eerder al pootafdrukken gevonden, maar met het videobewijs staat het nu ook echt vast dat de Siberische tijger (of amoertijger) terug is in China. Dat het om een moeder ging met jongen is volgens de natuurbeschermers geweldig nieuws: dat betekent dat het dier zich ook voortplant in China. De welpen die op de video te zien zijn, zijn waarschijnlijk zo'n anderhalf jaar oud.

Bijna uitgestorven

Het WNF is al jaren bezig met projecten om tijgers terug te krijgen in China. Er zijn reservaten opgezet, prooidieren uitgezet en verbindingen gemaakt tussen potentiële leefgebieden van de tijger. Het dier was ooit bijna uitgestorven vanwege onder andere stroperij. Er leven nu zo'n 400 tijgers in Rusland en naar schatting 18 tot 20 in het grensgebied in China.

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden