null Beeld

Vier kinderen in negen maanden

Vier kinderen in 9 maanden tijd. En het is géén vierling! Wij doen het haar niet graag na! De Britse Sarah Ward (29) werd enkele weken na de bevalling van haar zoontje Freddie opnieuw zwanger en deze keer werd het een drieling. Sarah en haar partner Benn Smith uit Crayford waren aanvankelijk in shock toen ze het nieuws vernamen, maar zijn nu dolgelukkig met Freddie, Stanley, Daisy en Reggie.

Nathalie Vreeburg

Vier kinderen in negen maanden. Dat betekent: 175 luiers verschonen, 80 nageltjes knippen en meer dan 100 flesjes melk maken per week! Om nog maar niet te spreken van het ritueel van wassen en aankleden.

Zoontje Freddie was amper negen maanden toen ze in maart haar drieling kreeg. Het is dan ook geen verrassing dat Sarah (29) en Benn (31) uitgeput zijn. "Soms heb ik het gevoel dat ik een crèche run in plaats van een huishouden, maar ik voel me ook ontzettend gezegend", aldus Sarah.

Sarah dacht aanvankelijk dat ze niet zwanger kon worden, maar uiteindelijk beviel ze van vier kinderen. "Ik was amper hersteld van de bevalling en droeg nog steeds zwangerschapskleding. Ik vroeg me af hoe ik het in godsnaam ging redden. Na een scan op 12 weken kreeg ik dan te horen dat het een drieling zou worden. De gynaecoloog werd er zelf even stil van en vroeg ons of we wisten hoeveel baby's we gingen krijgen. Onze mond viel open omdat we dachten dat ze een tweeling bedoelde, maar dan kwam aan het licht dat het er drie waren. Ik viel van het bed van verbazing!"

Geen abortus<img />

Sarah en Benn kregen de waarschuwing dat het een risicovolle zwangerschap zou kunnen worden. Een optie zou zijn om een selectieve abortus uit te voeren. Dit betekent dat er één baby geaborteerd zou worden om de twee andere een grotere overlevingskans te geven. Ze besloten alle drie de baby's te houden. Na 33 weken zwangerschap moest de drieling via een spoedkeizersnede geboren worden, omdat een van de baby's in nood was."Ik was echt sprakeloos toen ze de baby's aan mij gaven." Vorige maand mocht Sarah haar kroost mee naar huis nemen. "Het is best druk, maar we hebben nog tijd voor een kopje thee als ze in bed liggen. Daarna is het terug naar de orde van de dag: wassen en flesjes maken. Naar de winkel gaan kan soms uren duren, want veel mensen houden me tegen om te vragen of ze allemaal van mij zijn. Ik vind de drukte heerlijk en het is leuk dat de baby's zoveel aandacht krijgen."Wij kunnen alleen maar zeggen: Petje af!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden