null Beeld

Vier nieuwe olifanten in Beekse Bergen en nog meer nieuws

Het gesprek van de dag was de aankondiging van Koningsdag 'nieuwe stijl': prinses Beatrix is hier niet meer bij aanwezig!  En er was meer nieuws vandaag...

Helene van Santen

Vier olifanten erbij

Safaripark Beekse Bergen heeft er vier olifanten bij gekregen. De olifantenmoeder en haar drie kinderen komen uit de Grüner Zoo in Duitsland, waar ze onenigheid hadden gekregen met andere olifanten. De vier komen bij de drie olifanten die Beekse Bergen al heeft. Voor de dieren is een nieuw verblijf gebouwd. De nieuwe olifanten zijn nog niet te bewonderen: wanneer dat wel het geval is, is nog niet bekend.

null Beeld

'Grenzen Europa op slot'

De VVD wil de grenzen van Europa op slot doen en geen asielzoekers meer toelaten. Het plan van Tweede Kamerlid Malik Azmani maakte veel tongen los op Twitter:

Ebola-uitbraak jaar geleden

Het is vandaag precies een jaar geleden dat de uitbraak van ebola in West-Afrika officieel werd bevestigd door de Wereldgezondheidsorganisatie. De dodelijke ziekte is nog altijd niet bezworen. De Nederlandse tropenarts Erdi Huizenga was in Sierra Leone toen ebola daar uitbrak. Ze moest in quarantaine omdat de vrees bestond dat ze ook besmet was. Lees het interview met Erdi.

Boerenliefde of niet?

De finale-aflevering van Boer zoekt vrouw heeft gisteravond ruim 4,2 miljoen kijkers getrokken. In de uitzending werd bekend gemaakt of de deelnemende boeren de liefde hebben gevonden of toch niet. Heb je al ontwenningsverschijnselen omdat je favoriete programma is gestopt? Bekijk de mooiste filmpjes van Boer zoekt vrouw.

Nederlander vermist

In Nieuw-Zeeland is een Nederlandse jongen vermist. De 26-jarige Ken Boogers is afgelopen zaterdag voor het laatst gezien toen hij een wandeling ging maken over het strand. Toen hij een dag later 's avonds niet op een eetafspraak verscheen, sloegen zijn vrienden alarm. Er is een grote zoekactie opgezet om Ken te vinden.

Voortaan altijd reconstructie bij borstkanker

Vrouwen met borstkanker krijgen in de gesprekken met hun arts voortaan meteen te horen hoe na de operatie de borstreconstructie wordt uitgevoerd. Tot nu toe is de behandelmethode verschillend in de diverse ziekenhuizen in Nederland: in het ene ziekenhuis wordt bij de meeste vrouwen een reconstructie in het behandelplan opgenomen, terwijl dat elders nooit het geval is. Vanaf nu wordt zo'n borstreconstructie dus bij alle ziekenhuizen in het behandelplan voor borstkanker opgenomen.

null Beeld


Stuur een kaartje naar oma Toni

Er is een online actie gestart om kaartjes te sturen naar de 96-jarige 'oma Toni' die vorige week werd neergestoken in Amsterdam. De bejaarde vrouw is geopereerd en ligt in het ziekenhuis, maar is er volgens haar kleindochter slecht aan toe. Ze is wel bij kennis.

Beeld: ANP, AT5 ('oma Toni')

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden