null Beeld

Vier Wereld Nutella® Dag met krokante amandel-karamels (met Nutella®)

Het is vandaag Wereld Nutella® Dag en dát moet gevierd worden! Met deze amandel-karamels mét Nutella wordt het hoe dan ook een feestje. 

Susan Dalstra

In aanloop naar deze feestelijke dag hebben we de afgelopen dagen maar liefst 4 Nutella-recepten gebracht die je moét proberen. We sluiten de week in stijl af met deze krokante amandel-karamels met, inderdaad, Nutella erin. Want Nutella verveelt nooit.

Vind jij dat ook? Goed nieuws! We geven namelijk 20 exemplaren van het boek Bijna 100 recepten met Nutella weg. Meedoen doe je hier!

Dit heb je nodig voor 15-20 karamels:

olie

125 g suiker

0,4 dl slagroom

50 g Nutella

snufje zout

150 g amandelen, grof-gehakt

Zo maak je het:

Vet een kleine vorm of een plastic doos (15 x 15 cm) in met wat olie. Karameliseer de suiker: doe deze in een pannetje met een klein beetje water. Verwarm de suiker en het water, zonder te roeren, totdat de suiker is opgelost en een bruisende siroop is geworden met een goudbruine kleur. Laat intussen de slagroom warm worden, maar laat deze niet het kookpunt bereiken. Giet, wanneer de karamel de 180 °C heeft bereikt – de kleur moet helder goudbruin zijn –, de slagroom erbij. Roer goed door en voeg dan de Nutella en het zout toe. Roer tot slot de amandelstukjes erdoor. Schep de karamel in de vorm of doos en laat deze 2 uur op kamertemperatuur opstijven. Snij de karamellaag vervolgens in stukken.

Bron: Bijna 100 recepten met Nutella®, Becht, € 15,95. Auteur: Keda Black. Fotograaf: Frédéric Lucano

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden