null Beeld

Viral: jongen troost onbekende dove man in de bus

Een 21-jarige man uit Ontario, Canada, heeft wereldwijd vele harten doen smelten met deze prachtige foto.

Helene van Santen

Student Godfrey Cuotto zat in de bus toen een man, die later Robert bleek te heten, instapte en naast hem kwam zitten. Het was op dat moment erg druk in de bus. Opeens pakte Robert Godfreys hand; hij dacht dat hij zijn hand wilde schudden. Hij aarzelde even, maar besloot toch zijn hand aan te nemen. "Vervolgens bleef hij mijn hand vasthouden. Ik dacht eerst dat ik voor de gek werd gehouden, maar hij bleek gewoon wat troost nodig te hebben," vertelde Godfrey.

Knuffel

Hij bleef de hand van Robert gedurende de hele busrit, die ruim 30 minuten duurde, vasthouden. Godfrey zei dat hij niet losliet en zelfs zijn hand kuste. Voordat hij bij zijn eindbestemming was, gaf hij hem een knuffel. "Ik liet het toe, wat had ik dan moeten doen? Soms moet je niet aan jezelf denken en de behoeften van een ander boven die van jezelf stellen," vindt Godfrey.

LEES OOK: HOND REDT MEISJE VAN ONGELUK MET VRACHTWAGEN EN IS EEN HELD

Viral

Iemand maakte een foto van de twee in de bus en zette die op Facebook. De foto werd al snel duizenden keren 'geliked' en gedeeld, en ging viral. Een familielid van Robert zocht via het sociale netwerk contact met Godfrey om hem te bedanken voor het troosten van zijn oom. Zodoende kwam de student erachter dat de man doof is en een hersenverlamming heeft.

Bron: Metro. Beeld: Facebook/OnlyinHamilton

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden