null Beeld

Voel jij je onveilig op straat? Zó kun je een alarm op je telefoon laten afgaan

De moord op Sarah Everard heeft in het Verenigd Koninkrijk tot een debat over de veiligheid van vrouwen op straat geleid. Op sociale media delen veel vrouwen verhalen over vervelende situaties die ze hebben meegemaakt, maar ook handige tips om je tóch iets veiliger te voelen op straat. Wist je bijvoorbeeld dat je alarm op je telefoon kunt laten afgaan?

Erandi Godinez

Wij kwamen deze handige tip tegen op Instagram en konden ‘m je niet onthouden.

Oneerlijk

Laten we even vooropstellen dat het belachelijk is dat je als vrouw vandaag de dag nog steeds niet met een veilig gevoel over straat kunt gaan. Helaas is de situatie niet anders en dat betekent dat we er maar beter alles aan kunnen doen om onszelf zo veilig mogelijk te houden. Op Instagram kwamen wij een tip tegen van een vrouw die uitlegt hoe je een alarm kunt laten afgaan op je telefoon.

Alarm inschakelen op telefoon

“We zijn allemaal zo gewend aan dat gevoel. Niet eenmalig, maar regelmatig. In plaats van je sleutels te pakken of te proberen om het alarmnummer te bellen, raad ik je aan om het volgende in te stellen op je telefoon,” zo vertelt Amy Voce in haar Instagram-post. Amy legt uit dat ze onlangs ontdekte dat het mogelijk is om een alarm in te schakelen op een iPhone en tegelijkertijd ook SOS-contactpersonen te bellen én contact te maken met de alarmcentrale zodat de politie meteen weet waar je bent.

Zó doe je het

Wil jij ook zo’n alarm instellen op je telefoon? Ga dan naar ‘Instellingen’ en ‘Noodmelding’. Zet zowel ‘Bellen met zijknop’ en ‘Automatisch bellen’ aan. Mocht je je nu een keer onveilig voelen op straat of in een gevaarlijke situatie belanden, dan kun je vijf keer heel snel de zijknop op je iPhone indrukken, waardoor er een hard alarm afgaat op je telefoon en tegelijkertijd ook één van je SOS-contactpersonen wordt gebeld. Wanneer je de noodmelding gebruikt om hulpdiensten te bellen, wordt er ook een bericht gestuurd naar je SOS-contactpersoon met je huidige locatie.

Zó stel je in dat de cameraflits van je telefoon knippert bij meldingen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: Getty

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden