null Beeld

Volgens de wetenschap zijn mannen net zo onzeker als vrouwen

Vrouwen worden vaak afgeschilderd als onzekere wezens die zich druk maken over ieder putje en mannen tot vervelens toe lastig vallen met de vraag of ze echt niet dik lijken in die jurk. Maar wat blijkt: mannen zijn net zo.

Uit recent onderzoek onder 12.000 mannen en vrouwen blijkt dat 9% van de vrouwen 'zeer tot extreem onzeker' is. Bij de mannen is dat percentage niet heel anders: onder hen is 6% niet tevreden over z'n uiterlijk. Gewicht blijkt echter nog steeds vooral een vrouwending. 20% van de vrouwen is hier onzeker over tegenover 15% van de mannen.

Sixpack

Volgens de onderzoekers leggen mannen zichzelf net zo hard een ideaalbeeld op als vrouwen. "Mannen zijn zich tegenwoordig net zo bewust van hun lichaam als vrouwen. Vooral dankzij alle magazines die zich concentreren op lichaamsbouw – brede spieren, een sixpack – alles om de 'ideale bouw' na te streven." Zo'n 15% van de mensen die een eetstoornis krijgen, is man. Dat aantal zal in de toekomst nog verder stijgen. Dat kan echter ook komen doordat tegenwoordig beter een diagnose gesteld kan worden en er meer bewustzijn is.

LEES OOK:

Bron: Huffington Post

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden