Voor op de BBQ: sticky chicken
Het weekend begint en het is mooi weer. Een goede reden om de bbq aan te steken! Wil je iets anders dan een hamburger? Ga dan voor Texaanse sticky chicken.
Dit heb je nodig voor sticky checken voor 4 personen
Nodig voor de saus
- 75 ml ketchup
- 1 tl tabasco
- 75 ml azijn
- 3 el scherpe mosterd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- ca. 100 g bruine suiker
Voor de kip
- 1 kip, in delen gehakt (ca. 1,5 kg)
- 1 el olijfolie
- zeezout en versgemalen zwarte peper
Met deze tips wordt barbecueën en groot succes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C of stook de barbecue op tot de kolen gloeien. Verwarm de ingrediënten voor de saus in een steelpan en laat 10 minuten zachtjes inkoken tot de saus iets dikker wordt. Is de saus te zuur? Doe er nog wat suiker bij. Te zoet? Voeg nog wat azijn toe. Verdeel de saus over twee kommen. Zet er eentje afgedekt weg.
Wrijf de stukken kip in met de olijfolie, zout en peper. Verdeel ze over een bakplaat en smeer ze met een kwastje in met de saus uit de tweede kom. Braad de stukken kip ca. 40 minuten gaar in de oven of op de barbecue, liefst met een deksel erop. Keer af en toe en smeer de kip steeds weer in met de saus.
Serveer de stukken kip op een grote schaal en geef de andere kom saus er apart bij. Lekker met een frisse groene salade.
Bereiden: 60 minuten. Circa 785 kcal p.p.
Receptuur: Yvette van Boven. Beeld: Saskia van Osnabrugge