null Beeld

Voor op de BBQ: sticky chicken

Het weekend begint en het is mooi weer. Een goede reden om de bbq aan te steken! Wil je iets anders dan een hamburger? Ga dan voor Texaanse sticky chicken.

Vera Klandermans

Dit heb je nodig voor sticky checken voor 4 personen
Nodig voor de saus

  • 75 ml ketchup
  • 1 tl tabasco
  • 75 ml azijn
  • 3 el scherpe mosterd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ca. 100 g bruine suiker

Voor de kip

  • 1 kip, in delen gehakt (ca. 1,5 kg)
  • 1 el olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Met deze tips wordt barbecueën en groot succes

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180°C of stook de barbecue op tot de kolen gloeien. Verwarm de ingrediënten voor de saus in een steelpan en laat 10 minuten zachtjes inkoken tot de saus iets dikker wordt. Is de saus te zuur? Doe er nog wat suiker bij. Te zoet? Voeg nog wat azijn toe. Verdeel de saus over twee kommen. Zet er eentje afgedekt weg.

Wrijf de stukken kip in met de olijfolie, zout en peper. Verdeel ze over een bakplaat en smeer ze met een kwastje in met de saus uit de tweede kom. Braad de stukken kip ca. 40 minuten gaar in de oven of op de barbecue, liefst met een deksel erop. Keer af en toe en smeer de kip steeds weer in met de saus.

Serveer de stukken kip op een grote schaal en geef de andere kom saus er apart bij. Lekker met een frisse groene salade.

Bereiden: 60 minuten. Circa 785 kcal p.p.

Receptuur: Yvette van Boven. Beeld: Saskia van Osnabrugge

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden