Voor op de borrelplank: roze focaccia vliegt het internet over
Het luchtige, gekruide, Italiaanse platbrood focaccia is makkelijk om zelf te maken en heerlijk tijdens een borrel. Tijdens corona zijn mensen massaal broden gaan bakken en inmiddels is er een nieuwe trend gaande: roze focaccia.
Vorig jaar had iedereen het nog over focaccia-kunst, maar inmiddels heeft het Italiaanse brood een upgrade gekregen: roze focaccia. Door bietensap in plaats van water toe te voegen aan het deeg krijgt het brood een knalroze kleur, zonder dat daar kunstmatige kleurstoffen aan te pas komen.
Andere gerechten
Deze truc kun je natuurlijk ook toepassen bij andere broden dan focaccia. Een scheut bietensap doet het overigens ook goed in andere gerechten: denk hierbij aan risotto, smoothies, ravioli, pizzabodems, gekookte eieren en scones.
Roze focaccia
Wil je zelf aan de slag? We deelden al eerder een recept voor focaccia met olijven en rozemarijn. Terwijl het deeg rijst, kun je alvast inspiratie op doen op Pinterest:
Oud brood over? Zó maak je er supersnel knoflookcroutons van:
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Bron: Pinterest. Beeld: Getty Images