Marcel levi Beeld Jeroen Oerlemans
Marcel leviBeeld Jeroen Oerlemans

Vraag aan Marcel Levi: “Na mijn eerste vaccinatie(s) was ik niet lekker, hoe groot is de kans dat ik weer ziek word na de boosterprik?”

Voelde jij je een paar dagen niet lekker na je eerste (twee) coronavaccinatie(s)? Dan wil je vast weten of de kans op ziek worden net zo groot is bij het boostervaccin. Marcel Levi geeft antwoord.

Tara StokdijkJeroen Oerlemans

Marcel Levi is internist, voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en hoogleraar geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Als je ziek werd na de eerste coronavaccinatie(s), is de kans dan even groot dat je dat weer wordt van een boosterprik?

“Nee. Het lijkt erop dat de bijwerkingen van de boosterprik juist heel beperkt zijn. Wellicht zul je een beetje pijn in je arm krijgen, en verder niks. Het is waarschijnlijk niet zo dat je weer ziek wordt van de boosterprik als je er de vorige keer naar van bent geweest.”

Is dat omdat de boosterprik een lagere dosis bevat?

“Nee, de boosterprik bevat geen lagere dosis. De bijwerkingen zijn minder omdat je lichaam er inmiddels aan gewend is. Je immuunsysteem wordt gereactiveerd door de boosterprik, maar dat gaat doorgaans niet gepaard met heel veel klachten.”

Annet en Frank werkten allebei in de corona-brandhaard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden