null Beeld

Vriend bedenkt fantastische schattenjacht die eindigt met…

Nu ze 4 jaar een relatie hebben, wil Mike Arndt graag dat het nog wat serieuzer wordt tussen hem en Dajana Sadowska. Daarom bedenkt hij een schattenjacht voor zijn schat(je).

Malin Kox

En nee, het werd niet zomaar een lullige speurtocht in het park. Niet alleen betrekt hij zijn familie bij de tocht (en wat er aan het einde op Dajana staat te wachten), maar ook de crew van een vlucht en een Italiaanse taxichauffeur.

Open mond

Het begon allemaal met een bustochtje, vertelt Dajana aan de Manchester Evening News. "Plotseling stapt een man de bus in die roept: 'dames en heren, mag ik jullie aandacht alstublieft? Ik heb een zeer belangrijke boodschap en deze moet ik afgeven aan Dajana Sadowska.'" Ze is met stomheid geslagen, maar besluit toch het spelletje mee te spelen. Van de onbekende begrijpt ze dat Mike ergens op haar wacht en dat ze een serie aanwijzingen moet opvolgen om hem te vinden.

Koppel

Haar broer Marcin blijkt - stiekem - een paar rijen achter haar in de bus te zitten en vertelt haar dat ze naar de plek moet gaan waar Mike en zij elkaar hebben ontmoet. Eenmaal daar aangekomen, wacht haar zus Magda op haar met de tweede aanwijzing: 'ga naar de plek waar we besloten een koppel te zijn'.

Pret

Op de straat in kwestie staat Mike's vader te wachten. Ze moet naar de plek gaan waar ze elkaar meestal ontmoetten voordat ze gingen samenwonen. Ze krijgt daar een aantal foto's van Mike en haar die ze in chronologische volgorde moet leggen. En dan begint de pret pas écht.

Overstappen

Want achterop de foto's staan letters, die haar naar het vliegveld van hun woonplaats Manchester leiden. Dajana krijgt een koffer, haar paspoort en stapt op het vliegtuig naar Frankfurt. Tijdens de vlucht krijgt ze echter nóg een boarding pass: voor een overstap naar Rome. "Tegen de tijd dat ik daar aankwam, kon ik niet stoppen met huilen", zegt Dajana, "maar ik kon nog net op zoek naar de chauffeur die een bordje omhoog hield met mijn naam erop."

Happy end

Na een autorit die voor haar gevoel eeuwen duurt, komt Dajana aan bij een prachtige middeleeuws kasteel. Ze krijgt de sleutel van de toren en klimt verwachtingsvol omhoog. En, natuurlijk zouden we bijna willen zeggen, staat Mike haar op te wachten. Ze krijgt een knuffel en direct daarna gaat hij op één knie om haar ten huwelijk te vragen.

Het koppel heeft nog een fantastisch weekeinde in Rome en is van plan in 2018 elkaar het jawoord te geven.

LEES OOK:

Ook de leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox? Abonneer je op de nieuwsbrief via Libelle.nl/nieuwsbrief

BEKIJK OOK:

Oeps, dit huwelijksaanzoek in een stadion loopt een tíkje in de soep. Gelukkig wel een goed einde!

Bron: Manchester Evening News. Beeld:

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden