null Beeld

Vrienden en familie zamelen geld in voor doodzieke Sam (1) uit Alkmaar

Het is vreselijk maar waar: Sam van Wigcheren uit Alkmaar is op zijn eerste levensjaar ongeneeslijk ziek. Het arme mannetje heeft een kwaadaardige tumor in zijn hoofd. Zijn familie en vrienden zamelen geld in zodat alle kosten die worden gemaakt kunnen worden betaald. 

Laudine Schuurman

Opa Jacques Vlotman vertelt: "Het is voor ons niet te bevatten dat dit gebeurt. Voor het hele gezin is het ontzettend ingrijpend. Maar als we zien hoe Sam vecht, kunnen wij niet blijven stilzitten en afwachten."

Fonds

En dat is ook de reden waarom opa Jacques een fonds heeft opgericht voor Sam. De ouders van Sam stonden voor een lastig dilemma. Van een zware chemotherapie zou Sam heel erg ziek worden en nooit meer hetzelfde worden. Daarom is er gekozen voor een mildere vorm van chemotherapie om hem meer tijd te geven. "De kans dat hij geneest is 1 tot 5%. Dat is niet veel maar we moeten elke kans grijpen."

Dam tot Damloop

Omdat een behandeling veel kost en niet alles wordt vergoed, wordt er geld ingezameld. Heidi Vlotman, de oma van Sam, wandelt de Dam tot Damloop. "Een wandeling van 42 kilometer. Dat zal erg zwaar worden maar als Sam kan vechten dan kan ik ook." Ook Sam's zusje Sara loopt samen met vriendjes de Dam tot Damloop voor kinderen. "Toen ik het hoorde hebben ik en mijn zusje de hele dag gehuild." Het geld ophalen gaat gelukkig voorspoedig. "We hebben al 2000 euro opgehaald. Hopelijk wordt dat nog veel meer."

Opa Jacques is ontroerd door alle actie van vrienden en familie. "Iedereen zet zich in voor Sam zowel bekenden als onbekenden. Dat is gewoon hartverwarmend. "

Op deze website is te lezen hoe je Sam kunt steunen in zijn strijd tegen kanker.

Claudia (49) en haar zoon Dirk (18) vertellen openhartig over hun bijzondere band:

LEES OOK:

Bron & beeld: RTVNH.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden